Kalmars e-handelsraket expanderar – igen!


Nordic Nest, som är anslutna till Kalmar Science Parks Digital Businesskluster, får tillgång till mer mark och planerar nu att bygga ut lager och anställa ytterligare 500 medarbetare.

För drygt ett år sedan flyttade e-handelsbolaget Nordic Nest in i nya lokaler i Flygstaden. Idag har bolaget 300 anställda i Kalmar. Försäljningen riktar sig till 70 länder. Under hösten har en dialog förts mellan Kalmar kommun och Nordic Nest om expansion och nu upplåter kommunen en markreservation på 23 000 kvadratmeter där ytterligare en byggnad för lager och distribution planeras uppföras. Kommunen har också beslutat att reservera ännu ett markområde på 16 000 kvadratmeter för framtida expansion.

300 anställda planeras bli 800

– Vi är väldigt glada över att ha Kalmar som bas för både huvudkontor och lager, en av våra styrkor är att vi har verksamheten samlad på ett ställe, säger Nordic Nests vd Bank Bergström. Idag är vi över 300 anställda och har de senaste åren haft en mycket positiv utveckling. När vi tittar på de kommande fem åren ser vi en stark tillväxt framför oss där det kommer att behövas över 800 personer i teamet, för att kunna fortsätta leverera en kundupplevelse i världsklass.

Inspiration för fler företag

I länet finns det många framgångsrika e-handelsföretag och Kalmar Science Parks Digital Business kluster samlar flera av dessa. Nordic Nest är ett av de företag som tidigt gick med i klustret med ambitionen att ta ett grepp om digital försäljning och bli ledande inom sitt gebit. Det är en ambition som nu gett resultat.

– Det här är fantastiskt roliga nyheter, säger Louise Östlund, vd på Kalmar Science Park. Nordic Nest har ett starkt engagemang i vårt kluster Digital Business och delar verkligen med sig av sina erfarenheter där. De är en stor inspirationskälla för många andra bolag, så vi är verkligen glada över att deras expansion sker här i Kalmar så att det kan få fortsätta!

Motverkar ungdomsarbetslösheten

Att Nordic Nest håller på att bli ett av de större bolagen i Kalmar gläds även kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) åt:

–  Med planen för framtida expansion, sänds en mycket tydlig signal om att Kalmar är en expansiv kommun. De jobb som skapas är inte minst viktiga för att pressa tillbaka ungdomsarbetslösheten.

Källa 
Pressmeddelande Kalmar kommun

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.