Kalmarföretag revolutionerar träningsvärlden


Vad sägs om ett system som genom ett enkelt screeningtest talar om för dig vilka svagheter och obalanser du har i kroppen, om som sedan föreslår individanpassade övningar för bättre styrka?

Applikationen, som heter Georg, är snart verklighet och inom några månader hoppas företaget LifeSymb kunna marknadsföra den hälsorevolutionerande nyheten. Kalmarföretaget är ett av   företagen i Kalmar Science Parks inkubator och de åtta medarbetarna kommer bland annat från Frankrike och Indien. Grundaren och VD:n Danny Dressler är själv från Tyskland och hamnade i Kalmar när han studerade idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet. Han ser positivt på de tester och de utvärderingar man just nu håller på färdigställa.
– Testerna går bra, vi håller på att jämföra så att rekommendationerna stämmer med applikationens analyser, säger Danny.
Han tror att både privatpersoner, gym och idrottsföreningar samt försäkringsbolag kommer få stor nytta av applikationen, då Georg erbjuder både aktiva och icke aktiva personer att på ett enkelt sätt testa fysiska styrkor och svagheter.
– Genom en 3D-kamera analyseras kroppsrörelserna genom några enkla övningar. Efter screeningen får kunden feedback om kroppens svaga länkar och potentiella förbättringsmöjligheter, för att sedan bli guidad genom en individuellt framställd träning med video och live-feedback, berättar Danny.

Georg kommer att finnas både i en kostnadsfri och en betalversion, som man får tillgång till via LifeSymbs hemida, lifesymb.com. Genom att erbjuda en kostnadsfri version hoppas Danny att fler ska ta tag i sin fysiska hälsa.

Text: Sofia Ekholm

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.