Kalmar Science Park får miljoner och utses till Excellens-inkubator


Kalmar Science Parks inkubator har blivit utsedd till en av Sveriges Excellens-inkubatorer och får en miljon kronor från Vinnova under 2018 för främjande insatser till sina inkubatorbolag. 

– Det innebär att vi är en av de högst rankade inkubatorerna i Sverige, säger vd Louise Östlund. Det är stort för oss på många sätt och inte minst ett kvitto på att vi har en mycket stark portfölj av bolag, att vi har rätt arbetssätt och inriktning i verksamheten och inte minst att vi har extremt skickliga medarbetare, såväl interna som externa.

Pengarna kommer att användas till ännu fler främjande insatser för inkubatorbolagen. Det finns även en möjlighet att stödet förlängs över 2019.

– Direkt efter semestrarna kommer vi att sätta oss ned och planera vilka aktiviteter det handlar om, men en sak är klar och det är att pengarna definitivt kommer att göra skillnad, säger Louise Östlund.

Ytterligare fem miljoner till digitala affärer

I slutet på juni beviljades Kalmar Science Park även 5,2 miljoner under en treårsperiod från Regionala fonden och Regionförbundet i Kalmar län för att utveckla klustret Digital Business och få fler företag att satsa på digitala affärer, utveckla digitala tekniker och bevara konkurrenskraften i näringslivet.

Om Vinnovas Excellensstöd

Vinnovas Inkubationsstöd för excellens riktar sig till inkubatorer som bäst uppvisar förmåga att framgångsrikt stödja utveckling av affärsidéer i nya företag med stor internationell tillväxtpotential och hög kunskapshöjd. I denna omgången är det 12 inkubatorer som fått stöd för perioden 2018-2019 från Vinnova.

Kontakt
Louise Östlund, vd
Tel 070-555 54 18

Bildtext:
Glada besked för företagen i Kalmar Science Park. På bilden Mats Olsson, grundare av Kalmar Science Parks inkubator samt Louise Östlund, vd för Kalmar Science Park.

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.