”Jag kan skapa vad jag vill och när jag vill” – Goodliness fortsätter sin företagsresa


Goodliness var nästa företag att göra sitt avslut inom Kalmars Science parks Incubator. Det är både ett företag och ett förlag som drivs av Sofia Sivertsdotter som nu går vidare för att fortsätta sin resa på egen hand.

Goodliness är både ett förlag och ett företag, säger Sofia Sivertsdotter som startat och driver det. Idag har hon skrivit och publicerat tio böcker som inspirerar och ger stärkande ord. Tanken med böckerna är att väcka tankar för reflektion om livsfrågor. Hennes inspiration kommer från andra människor, livsöden och naturen, berättar hon.

Sofia har skrivit böcker sedan 2009, då hon gav ut sin första bok. Den gavs ut genom ett traditionellt förlag. Efter att ha givit ut böcker via traditionellt förlag kom hon på tanken att starta ett eget.

– Jag kan skapa vad jag vill och när jag vill, säger hon.

2019 antogs hennes företag Goodliness till Kalmar Science Parks Incubator. Att driva företag var egentligen ingenting som var helt nytt för henne, men det fanns ändå möjligheter att ta vara på genom att gå en Incubator.

– Jag ville utveckla de delar som var svaga, jag har ändå drivit företag länge. Då tänkte jag vad händer om jag låter de här delarna växa?

När coronapandemin började 2020 såg Sofia nya fördelar. Den gjorde att alla var hemma mer. Att vara hemma och ensam är viktigt för henne för att få inspiration och kunna skriva. Men samtidigt var även pandemin ett ny utmaning i företagandet. Det viktigaste för att våga lyckas är att ta hand om sig själv, säger hon.

Under onsdagen var det dags för hennes företag att lämna Incubator. Nu fortsätter hon med att satsa internationellt och en av böckerna, Ord för dagen, har redan översatts till engelska.

Det svåraste med att skriva och publicera böcker är egentligen inte att få den utgiven. Det finns många olika typer av hybridförlag som tar betalt för att ge ut böcker, säger Sofia.

– Den svåraste och största processen är att skriva boken.

Text och foto: Gustaf Rossi

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.