Silicon Valley för myClosetRoom


Genom programmet Born Global fick grundarna till myClosetRoom presentera sin produkt inför en rad specialister i Silicon Valley. Born Global-programmet är upplagt för att öka företagens möjligheter att nå en hög lönsam tillväxt, och innebär schemalagda aktiviteter under fjorton dagar i Stockholm och USA.

Inkubatorbolaget myClosetRoom är ett av tio utvalda unga, svenska, snabbväxande företag som varit i Silicon Valley genom tillväxtprogrammet Born Global. Bolagets grundare Felicia Åkerlind och Josephine Eskilsson är just hemkomna efter en vecka i USA där de presenterat sig själva och sin produkt inför en rad specialister i Silicon Valley.

–  Born global resan har varit en fantastisk upplevelse där både värdefulla kontakter har knytits samt en större förståelse för den globala utvecklingen av företag och dess olika marknadssegment. Vi har även fått erfara en plats där startup-kulturen är mer än ett måste än ett mode. Det har varit kul att se hur fort allting kan snurra med rätt förutsättningar, allt ifrån kapital till kunskap! säger Josephine Eskilsson.

06_KSP_140828_myClosetRoom_Stanford_02

Programmet Born Global 2014 som genomförs juni till december 2014 och resan till Silicon Valley kan bli en av flera språngbrädor ut på en internationell marknad. Born Global är ett utvecklingsprogram för lovande unga företag som startades av Almis affärsområde Inkubation tillsammans med Center for Business Innovation vid Chalmers. För ett ungt snabbväxande företag kan det vara direkt avgörande hur snabbt man lyckas etablera sig på en internationell marknad genom att utveckla och verifiera en skalbar affärsmodell. Programmet Born Global syfte är att hjälpa de unga företagen att lyckas med denna utmaning. Nu fick myClosetRoom chansen att direkt på plats i Silicon Valley både presentera sitt företags produkt och en chans att bygga upp ett starkt kontaktnät inför en kommande internationell marknadsintroduktion.

 – Inom inkubatorn finns företag med så kallad skalbar verksamhet och med vilja att växa med sitt bolag. Sverige som marknad kan ibland vara litet och i ett led för att kunna bli växande företag som också genererar arbeten är internationalisering en möjlighet, säger Mats Olsson vid Kalmar Science Park Incubator.

 – Vi uppmuntrar de bolag som är med i Kalmar Science Parks inkubator genom att informera dem och hjälpa dem med kontakter med organisationer och arrangemang som främjar internationalisering. Ett av arrangemangen är Born Global 2014, arrangerad av ALMI Inkubation, berättar Mats vidare.

De tio uttagna företagen till Born Global får möta utvalda serieentreprenörer, riskkapitalister och investment managers med särskild kännedom om svenska unga tillväxtföretag. De svenska företagen som medverkar är Wememove, Collra, Myclosetroom, Idea2Innovation, TwebCast, Minalyze, Publit.se, Pieces Interactive, Speedment och Delbar.

Mer information:

http://born-global.se/

 

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.