Inte till vilket pris som helst


Vi hälsar Andreas Karlsson och Kodbruket välkomna till Kalmar Science Parks inkubator. Med tjänsten Margins vill han hjälpa e-handlare att få bättre marginaler i sin försäljning – en allt större utmaning i den globala konkurrensen.

De senaste åren har förhållandet mellan konsumenter och butiker förändrats. Det är allt lättare för kunder att jämföra priser via exempelvis prisjämförelsesajter och som säljare är det svårare att hålla reda på alla konkurrenter och positionera sig prismässigt.

Sätta rätt pris vid rätt tillfälle

– Det vill vi råda bot på med en webbtjänst, berättar Andreas. Med Margins kan du bevaka dina konkurrenter, jämföra priser, lagerstatus och snabbt justera de egna priserna med hjälp av till exempel en app. Något som annars kan ta lång tid och kräva flera anställda.

Skalbar e-handelsplattform

Margins är bara en del av Andreas affärsidé, det övergripande projektet är att ta fram en helt ny e-handelsplattform, med namnet Particles, som har fokus på öppen källkod, stabilitet och skalbarhet. I den kommer även teknik och funktioner från utvecklingen av Margins att ingå.

Andreas har erfarenhet från e-handel sedan tio år tillbaka och i hans team ingår två utvecklare: Max Malm från Växjö och Roman Jarmoc från Bialystok i Polen.

Bollplank och stöd

I Inkubatorprogrammet får Kodbruket bland annat stöd att sätta mål och ett bollplank i form av affärsutvecklaren Harry Håkansson.

– Det är bra att få lite krav på sig, säger Andreas. Kalmar Science Park är också en viktig ingång för oss till Kalmars affärsnätverk. Det finns även mycket kunskap om investeringar och erfarenheter av att ta in kapital som vi säkert kan dra nytta av framöver.

Läs mer om vad det innebär att vara med i Incubator >

Text och foto
Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.