Innovativa inkubatorbolag får 600 000 kronor


I tuff konkurrens med närmare 800 ansökningar får två av Kalmar Science Parks inkubatorbolag, Knowing Company och CemVision, 300 000 kronor vardera från innovationsmyndigheten Vinnova för att utveckla sina tjänster och produkter.

– Det är verkligen ett fantastiskt resultat! Att det blir dubbel utdelning när konkurrensen är så otroligt knivskarp. Det säger en hel del om potentialen för dessa bolag, säger Kalle Blohm som är verksamhetsledare på Kalmar Science Parks Incubator.

Sammanlagt 141 startup-bolag med innovativa affärsidéer får dela på 42 miljoner från Vinnova. Bolagen får finansiering för att vidareutveckla nya lösningar som kan bidra till hållbar utveckling och stärkt konkurrenskraft. Pengarna kan användas till att exempelvis ta fram en prototyp eller utveckla sin affärsmodell.

Empatisk chatbot för patienter med högt blodtryck

Klas Ehnemark (bilden) med Knowing Company ska utveckla en empatisk, social chatbot för att hantera oro och hälsoångest vid högt blodtryck. Det sker i samarbete med ett annat framgångsrikt bolag i inkubatorn – Accumbo, som erbjuder digitalt baserad vård för blodtryckspatienter.

Halvera koldioxidutsläppen från byggindustrin

Vi gratulerar även CemVision till finansieringen som ska hjälpa dem att utveckla ”Aluminati”, en ersättning till Portlandcement som direkt kan halvera koldioxidutsläppen från byggindustrin! En angelägen produkt som du kan läsa mer om här >

Här på Kalmar Science Park ser vi med spänning fram emot resultaten och önskar alla teamen lycka till med arbetet framöver.

Text och foto
Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.