Inkubatorbolag redo att bidra till ett hållbart jordbruk


Att utveckla en produkt och ta den till marknaden kan vara en spännande och utmanande resa. Salah Al Abedallah och Jonas Hansson har varit en del av vår inkubator för att utveckla sin affärsidé. Nu är de redo att lämna inkubatorn och stå på egna ben.
Grassroots Biochar tillverkar laddad och aktiverad biokol, tillverkad för hand på Öland. Biokol är ingen ny uppfinning men Salah och Jonas har genom olika metoder skapat biokol som går att odla med direkt. Dessutom innehåller det bakterier och mikrober som ger snabbare resultat.
Vårt stora mål är att ersätta all konstgödsel som används i konventionell odling. Vår vision är ett hållbart och klimattåligt jordbruk, säger Jonas.
Betydelsen för vår framgång
Något vi har lärt oss av den här resan är att det finns många perspektiv och färdigheter bland familj, vänner och andra entreprenörer. Var inte rädd för att irritera dina vänner och kollegor, säger Jonas. Men också att du inte behöver kunna allt, i stället för att återuppfinna hjulet hela tiden så är det bättre att outsourca vissa uppgifter.

Om vi inte hade varit med i inkubatorn så hade vi inte kommit så här långt. Vi har fått tillgång till en affärsutvecklare som har öppnat många dörrar för oss, säger Salah.

Har du en idé som du vill utveckla?
Till våren startar en ny omgång av Boost Chamber som kan ses som ett första steg in i inkubatorn.
– Oavsett om man går vidare till inkubatorn eller ej, så ska man se det som att man fått en boost på vägen, där man fått med sig en massa lärdomar och kontakter, säger Linus Lindquist, Koordinator på Kalmar Science Park Incubator.
Är du nyfiken på att utveckla din idé i Boost Chamber?
Sara Johansson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.