Idag lanseras The English Classroom


The English Classroom lanseras nu för engelskalärare över hela världen. Plattformen beskrivs som ”en start som kan ändra framtiden för miljoner barn i hela världen”

The English Classroom är en tjänst som har utvecklats av Jennifer Gardner tillsammans med Kalmar Science Park. Syftet med English Classroom är att skapa en digital plattform för engelskalärare.

– Vårt uppdrag är att riva språkbarriären för att skapa möjligheter för ekonomisk utveckling, öka social interaktion och jämlikhet, och inte minst förbättra kommunikation, tolerans och acceptans genom utbildning, säger Jennifer Gardner, som är grundare av The English Classroom och lärare från Storbritannien.

Enligt British Council talar bara 20 % av världens befolkning engelska som andra språk. Detta skapar ojämlika möjligheter i dagens globaliserade värld. The English Classroom syftar till att ta itu med detta problem genom att ge studenter en utbildning med hög kvalitet oavsett deras omständigheter.

– Det är en allvarlig brist på engelskalärare globalt sett. För oss är det viktigt att stödja den lokala lärarens roll snarare än att den snabba omsättningen av tillfälliga, västerländska lärare fortsätter, säger Jennifer Gardner. En annan anledning att stödja lokala lärare är att de fungerar som positiva förebilder som elever kan identifiera sig med.

Tjänsten lanseras idag, den 14 november 2020. All information om lanseringen finns på The English Classrooms webbplats eller på deras sociala medier.

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.