Höga krav för framtidens e-handlare


Om bara fem år beräknas hela jordens befolkning vara uppkopplade på internet, vilket inte bara innebär stora möjligheter utan även ställer höga krav för de detaljhandlare som vill följa med i utvecklingen. Om detta kommer Googles Ebba Kilman tala om på e-Handelsdagen den 22 september.

– Jag tänker inte på digitalisering som en möjliggörare. Jag tänker att den är ett redan existerande tillstånd vi alla – privatpersoner och företag – befinner oss i, säger Ebba Kilman, Retail and Technology Industry Manager på Google, om e-Handelsdagens tema.

Ebba Kilman, som är en av föreläsarna, är bransch- och kundansvarig för några av Sveriges största detaljhandlare och hennes jobb är att hjälpa dem utveckla och transformera sina affärer med hjälp av Googles produkter. Ebbas föreläsning heter The future of retail, då hon kommer att tala om hur vi människor rör oss i det digitala.

– I slutet av 2014 var 2,8 miljarder av jordens befolkning uppkopplade. Det finns indikationer på att det redan år 2020 kommer vara 8 miljarder, det vill säga att praktiskt taget alla kommer ha tillgång till internet. För detaljhandeln innebär en ständigt uppkopplad konsument en helt ny spelplan, en spelplan som ställer höga krav på tillgänglighet, flexibilitet och snabbhet men som samtidigt erbjuder ofantligt stora möjligheter!

Men Ebbas föreläsning kommer inte enbart att handla om hur den digitaliserade marknaden ser ut om fem år.

– Jag hoppas att de som lyssnar får med sig en stor dos inspiration och några konkreta idéer på saker de kan göra annorlunda redan imorgon.

Text: Sofia Ekholm

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.