Ukrainska talanger matchas med länets företag


Inom ramen för projektet Switch to Sweden erbjuder nu Kalmar Science Park möjligheten för företag i länet som söker kompetens att matchas med talanger från Ukraina.

På grund av kriget i Ukraina befinner sig många människor på flykt. Privatpersoner och organisationer gör insatser för att hjälpa till och den svenska regeringen uppmuntrar arbetsgivare att anställa Ukrainska flyktingar.

– Vi söker kunskapsintensiva företag i vår region som är i behov av talanger med digital kompetens som vill arbeta på den här typen av företag, säger Louise Östlund, vd på Kalmar Science Park. Vi öppnar också upp några av våra kontor för att kunna ta emot eventuella ukrainska start-ups i behov av arbetsplatser.

Matchning med artificiell intelligens

Matchningen görs med hjälp av ett särskilt AI-baserat verktyg som matchar företagens kompetensbehov med talangernas kompetens i en databas för att få en så bra matchning som möjligt.

Switch to Sweden är ett Vinnova-finansierat projekt som drivs av Linköpings Science Park i samarbete med flera andra svenska science parks inom branschorganisationen SISP. Däribland Kalmar Science Park.

– Det känns fantastiskt att vi tillsammans i vår branschorganisation kan gå samman så snabbt och bidra till situationen på det här sättet, säger Louise Östlund.

Länk för talanger, in english >

Länk för arbetsivare >

Läs mer om initiativet >

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13