Hatstore når rekordnivåer och skapar arbetstillfällen


När världen stänger ner går vårt anslutna företag Hatstore i motsatt riktning. Nu är de på väg mot en omsättning på 200 miljoner!

– Det rullar på för fullt hos oss nu, säger Nicklas Nordheim, CFO på Hatstore. Vi har lyckats gasa på och har ökat vår försäljning till nya rekordnivåer. På det sättet har vi också fått möjlighet att ge tillfälligt jobb åt personer som har blivit permitterade i krisen.

2019 hade Hatstore en tillväxt på 75 procent och en omsättning på drygt 106 miljoner kronor, vilket innebar en dubblering av resultatet från 3,6 miljoner till 8,7 miljoner. Fortsätter det i denna takt tror Nicklas Nordheim att man för 2020 kommer att gå över 200 miljoner i omsättning.

Prisad för sin tillväxt

Hatstore grundades av Filip Klasson och utvecklades sedan i Kalmar Science Parks inkubator. Som etablerat företag är Hatstore numera anslutet till Digital Business-klustret i Kalmar Science Park. Mellan åren 2016 till 2018 växte bolaget med 421 procent. Och det har bara fortsatt uppåt. Hatstore har också prisats och hyllats flera gånger för sina framgångar. Bland annat utsågs de till Dagens Industris Gasellvinnare två år i rad 2018-2019.

Som internationellt företag, med försäljning i ett trettiotal länder har Hatstore, precis som andra, stora utmaningar med frakter till världens alla hörn, men med kreativa lösningar och förstående kunder så tror Nicklas Nordheim att man ska klara av även det.

Fler momentum bland bolagen

Även bland våra unga företag i inkubatorn finns det de som upplever framgångar nu. Sagro.se från Mönsterås som säljer reservdelar till lantbruket rapporterar en urstark försäljning. De har dessutom ingått ett partnerskap med HK Scan.

Även Farmerrain från Emmaboda som tillverkar regnkläder har haft en mycket stark försäljning första kvartalet, där nästan 70 procent gått på export, med Tyskland som draglok.

”Keep up the momentum” säger vi på Kalmar Science Park till våra fantastiska bolag som trots dessa tider accelererar!

Läs även om företagen hos oss som gör stor samhällsnytta i coronapandemin >

På bilden Hatstore: Alexander Berg, systemutvecklare och delägare, Filip Klasson vd och grundare samt Nicklas Nordheim, CFO och delägare.

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.