Sätt den perfekta pitchen


En bra pitch kan avgöra ditt företags framtid! Tillsammans med bolag från Företagsfabriken i Växjö vässar Kalmar Science Parks inkubatorbolag på sina pitchar. 

Att kunna pitcha är både obligatoriskt och nödvändigt när du utvecklar företag. Det har länge varit en naturlig del i entreprenörskap, eftersom du är beroende av andra för att lyckas – exempelvis kunder, samarbetspartners, anställda, investerare, banken och många fler. Att arbeta fram en bra pitch hjälper dig att tydliggöra vad som verkligen är kärnan i ditt företag och ditt erbjudande.

– Pitch kan egentligen användas i alla situationer som du får chansen att berätta om ditt företag, säger Kalle Blohm som är verksamhetsledare på Incubator. Från när du träffar nån i hissen till att du blivit inbjuden till investerarmötet.

Träning ger färdighet

Företagen övar på en-minuts-pitcher, som är grunden till allt pitchande. Kan du pitcha ditt företag bra på en minut, kan du relativt lätt utöka det därifrån till 3, 5 eller 15 minuter.

– Orden är bara en del av en pitch. Minst lika viktigt är hur den framförs. Genom att träna så att pitchen sitter i ryggraden blir du tryggare, trovärdigare och kan anpassa den bättre i olika situationer, säger Kalle Blohm.

Kul att pitcha tillsammans!

Vid det här tillfället bjöd Kalmar Science Park in bolag från Framtidsfabriken i Växjö att pitchträna gemensamt under två timmar.

– En-minuts-pitchen är snabb, enkel och kul att träna på med andra. Vi hinner med väldigt många träningsrundor på denna stund tillsammans. Och vi hinner förbättra oss väldigt mycket!

Så här tycker några av bolagen om att pitcha:

– Det är väldigt roligt och lärorikt. Känns som att man kommer få nytta av det här. Jag har lärt mig hur man bygger upp en pitch och fångar intresse. – Tobias Göransson, Corlin Eyewear

– Jättejobbigt, men nyttigt att tänka igenom sin presentation och tjänst eftersom man är så inkörd på sitt eget och folk lyssnar inte alltid på det sätt som man tänkt sig. – Ulrika Lönnbom, Accumbo (pitchar på bilden ovan)

– Skitbra och jättenyttigt! Härligt med konstruktiv kritik. Jag har framförallt lärt mig hur man lägger upp pitchen och vilken ordning man ska säga saker. – Olle Sandberg, Corlin Eyewear

Text och foto
Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.