Han ska få fart på handeln med ”e-” före


Roland Karlsson är nyanställd som projektledare för nybeviljade e-handelsprojektet. Cirkeln är sluten, för det var nämligen Roland som var en av initiativtagarna till Kalmar Science Parks ”födelse” 2004, då SoftCenter och Atrium 21 blev ett. Att han drivit ett välkänt internetföretag från A-X (exit), är såklart en fördel när han nu ska få fart på handeln med ”-e” före.

Det finns många idéer och konkreta planer märker man när talar med en sprudlande Roland. Alla kan vi inte avslöja än. Men han visar en modell för vilka steg en e-handlare ställs inför och hur man runt dessa problemställningar kommer att bygga upp bland annat en seminarieserie med expertföredrag. En av projektets genomförandepunkter handlar nämligen om att erbjuda aktiviteter för e-handlare, nya som erfarna. För att få ytterligare input till aktivitetserbjudandet ska Roland nu besöka e-handlare och fånga upp de exakta behoven.

Ribban för projektet är högt lagd. För visst är det långt till visionen att bli Sveriges ledande e-handelsregion! Det kan många skriva under på, inte minst andra starka e-handelsregioner. Roland ser möjligheter och utmaningar i vår region.

— Det finns fler potentiella e-handlare exempelvis Ölandsföretagen som kan utöka sina affärer genom att förlänga sin affärssäsong till året- runt-verksamhet. Traditionell handel behöver ge sig in i e-handeln för att möta morgondagens konsumenter. Etablerade e-handelsföretag tjänar också på att engagera sig — genom att erbjuda jobb och kompetens i e-handelsfrågor.

Text: Helena Erngård

Kontaktuppgifter:

Roland Karlsson | Projektledare
Kalmar Science Park
0480-45 34 26

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.