Hälsa för livet som affärsidé


Nu tar Natalie Kervén och Kicki Pettersson klivet in i Kalmar Science Parks Incubator. Med sitt företag Natures for Life hjälper de människor att få kroppen i balans och genomföra livsstilsförändringar med hjälp av kostprogram och örtbaserade kosttillskott.

Både Natalie och Kicki vet vad det innebär att leva med obalans och sjukdom i kroppen. För Natalies del handlade det om en lång lista av besvär, allt från värk och klåda till magproblem och hjärtbesvär. Det gick till och med så långt att läkarna misstänkte MS.

– Jag insåg att det är något som inte stämmer, man kan inte ha alla dessa problem, berättar Natalie. Jag började söka på nätet efter vad jag led av och varför jag varit så sjuk under alla år. Efter några dagars läsning förstod jag vad det handlade om: Candidaöverväxt, läckande tarm, obalans och försurad kropp, med mera.

Exploderande försäljning

I samma veva som Natalie kom i kontakt med experter inom området, ändrade sin kost och blev friskare startade hon en facebook-grupp som heter Body Cleanse Sweden för att dela med sig av sina erfarenheter. Responsen blev enorm. Det visade sig att hon var långt ifrån ensam. Idag har gruppen 13 000 medlemmar. Det var också så hon kom i kontakt med Kicki Pettersson som börjat följa hennes kostprogram. Du kan läsa hela Natalies och Kickis historier på naturesforlife.se

Natalie kom så småningom i kontakt med näringsterapeuten Jimmy Lindau vars råd och örtkomplex var det som för Natalies del gav effekt. Hon rekommenderade i sin tur örtkomplexen i sin facebook-grupp, vilket gjorde att försäljningen tog fart. Så till den grad att Jimmy föreslog att hon och Kicki skulle ta över och bli generalagentur för Natures kosttillskott.

– Våra kunder är till 93 procent kvinnor och 7 procent är män, säger Natalie. De flesta är i medelåldern, vill må bättre och få en hälsosammare livsstil. Ofta har de en stressig tillvaro, kan inte sova om nätterna, har en mage som krånglar och så vidare.

Riktar in sig på Norden och Tyskland

Idag är Natalie certifierad detoxspecialist och Kicki är diplomerad kostrådgivare. Affärsidén i Natures for Life är att driva e-handel med örtkomplex, men också erbjuda hela kostprogram, veckomenyer och utbildningar. En mix som de är unika med. Planen framöver är att även jobba med återförsäljare, utveckla varumärket, växa i Sverige, Norden och därefter Tyskland, där marknaden för den här typen av produkter och tjänster är mer mogen. Hållbarhet ingår också i upplägget.

– Vi jobbar mycket med att inte ha så skrymmande förpackningar för att hålla ned transportkostnader och miljöpåverkan, berättar Kicki.

Affärsutveckling  med Kalmar Science Park

I Kalmar Science Parks inkubator får Natures for Life nätverk, stöd och hjälp med sin affärsutveckling:

– Vår affärsutvecklare Kenneth är ovärderlig , säger Kicki. Han är klok som en bok och har gett oss rätt riktning. Vi är så tacksamma att vi fått redskapen och nycklarna för att kunna starta upp detta. Vi har också hittat vår samarbetspartner, ett av de andra företagen här, som hjälper oss med logistiken av våra produkter.

Text och foto Camilla Dopson

 

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.