Tomteverkstad hos godis”e”handlaren


Snart är det jul och fullt ös hos e-handlaren Sammi Nashed, delägare i godis”e”handeln Tokige Ture. På lagret står julkorgarna på rad i väntan på levererans. Han lyser när han talar om sin e-handel.
–          Man måste våga testa sin idé, tro på sig själv och sedan inte backa. Att ta steget är halva vägen, säger Sammi.

 Butiken på internet startades för två år sedan, men sedan länge är den fysiska godisbutiken känd för Kalmarborna. Steget till e-butik inom godis kanske inte låter helt enkelt. Men Sammi och hans delägarkollega Martin Hjalmarsson såg möjligheterna och började med försäljning av påskägg, vilket gav bra respons från kunderna direkt. Det var hårt arbete i början, ibland med hela familjen engagerad.

–          Nu när vi har hittat bra logistik- och transportlösningar och kan processerna i detalj känns allt lugnare, berättar Sammi.

 Bolaget Tokige Ture ingår i Kalmar Science Parks e-handelskluster e-Commerce. Nätverket är viktigt och Sammis kollegor har deltagit på kurser som ökat kunskapen om e-handel.

–          Det är viktigt att nätverka med andra aktörer för att på svar på specifika e-handelsfrågor, till exempel trygghet.

Resan går nu stadigt uppåt! Produktsortimentet i e-butiken har utökats till presentartiklar och julkorgar (Den största väger 6,7 kg). På sikt hoppas man också kunna erbjuda lösviktsgodis på internet. Att Sammi brinner för sin verksamhet och sina produkter råder ingen tvekan.

–          Jag älskar fortfarande godis och provsmakar något varje dag, skrattar Sammi innan vi skiljs åt.

 Text och bild: Helena Erngård

 Sammis tips till den som vill starta e-handel:

  • Ha skoj, gilla din affärsidé!
  • Satsa på en mobilanpassad hemsida
  • Du kan bli lurad. Ta kreditupplysning på kunder du känner dig osäker att leverera till.
  • Förskottsbetalning kan vara bra!

Kontakta Tokige Ture:

Martin Hjalmarsson
0480-860 85
076-2499 033
martin@tokigeture.se

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.