Fyra nyvässade affärsidéer får plats i Incubator


Fyra nya spännande företag erbjuds plats i Kalmar Science Parks inkubator från den första september, efter att de under våren har deltagit i Boost Chamber – ett program där entreprenörer får vässa sina affärsídéer och slutligen pitcha inför en panel av experter.

I inkubatorn får företagen fortsatt affärsutveckling, kunskaper och stöd att bygga sina företag. Här är företagen som kvalade in:

YourMinds

Nicklas Nilsson och Charlotte Kaupang utvecklar en digital förbandslåda för psykisk ohälsa i form av en app med råd och stöd. Det vill säga en ”första hjälpen för att hantera och förebygga psykisk ohälsa” som man alltid kan ha med sig. Målgruppen är företag och deras anställda.

PrioPat

Ola Nordqvist, Olle Björneld och Martin Carlsson utvecklar algoritmer utifrån registrerad data i patientjournalen. Algoritmerna används i beslutsstöd för sjukvården, i syfte att matcha rätt läkemedel med rätt patienter. Beslutstöden bidrar till ett mer strategiskt införande av läkemedel och en mer jämlik sjukvård.

Indra Sportswear

Louise Fröjdelund Sammela och David Bergström satsar på att skapa bekväma, funktionella och välsittande golfkläder som är designade för kvinnor och tillverkade av återvunnet eller nedbrytbart material med produktion i Europa.

Calmius Ève

Amanda och Linnea Calmius vill ge känsla av couture till fler med egendesignade och skräddarsydda bröllopsklänningar under eget varumärke där provningar ska ske virtuellt.

Vässa din idé i Boost Chamber i höst

Har du en affärsidé som du vill utveckla till företag så startar en ny omgång av Boost Chamber den 6 oktober i höst! Läs mer om Boost Chamber och Incubator här >

 

Bildtext:
Årets Boost Chamber ägde rum digitalt och hade sammanlagt tolv personer som deltog med sju affärsidéer. På bilden pitchar Amanda och Linnea Calmius (högst upp till höger) sitt företag Calmius Éve inför en panel av riktiga affärsproffs: Sandra Ruuda från Företagsfabriken, Athinna Papadopoulou från Almi, Johan Wickenberg från Movexum, Tomas Tiger från Region Kalmar, Cecilia Nordlund från Bizmaker och Kalle Blohm från Kalmar Science Park.

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.