Freelayer är ett av företagen som får första investeringen av Kick Capital


Det nya affärsängelbolaget Kick Capital går mot strömmen i tuffa tider och stöttar nu upp två unga startups i sydöstra Sverige. Ett av företagen är Mörbylånga-baserade Freelayer som startats av Linda Gustafsson.

– Det känns ju fantastiskt, och en stor möjlighet för att få komma vidare, säger hon.

Freelayer är Mörbylånga-bolaget som utvecklar innovativa hästtäcken baserade på flexibilitet, modern teknik och hållbara material. Att få investering ser Linda Gustafsson som ett steg framåt.

– Det ger mig möjlighet och jag kan utveckla vidare tekniken, säger Linda Gustafsson.

Det är en total investering på en miljon kronor som satsas i två bolag i Kalmar län. Anders Cronholm är ordförande i Kick Capital och är nöjd med investeringen.

– Äntligen! Det tog nästan två år att få nätverket och Kick Capital på plats, men nu är vi i gång och först ut är två unga spännande bolag.

Investeringarna är de första som sker från affärsängelbolaget, men fler unga startups i sydöstra Sverige kommer at få chansen att ta del av både kapital och nätverk i framtiden.

– Kapital gör goda idéer till lönsamma verksamheter och förvandlar initiativ till satsningar. Våra affärsänglar har ett brinnande engagemang för vårt hörn av Sverige och för entreprenörer som vill skapa något nytt och stort.

Utöver Freelayer får också Västerviksbolaget Fernandi Pack investering. De utvecklar en ny unik nerbrytningsbar förpackning helt utan plaster. Men fler bolag är på gång både från Kronoberg, Kalmar och Blekinge.

– Det är roligt, upplysande och otroligt intressanta bolag och idéer som finns i den här regionen, säger Therese Wolff, investeringsansvarig i Kick Capital. Vi ser fram emot att följa dessa bolags spännande resa framöver och önskar dem all lycka till.

Om Kick Capital
Kick Capital är ett affärsängelbolag bestående av 35 regionala affärsänglar och statliga riskkapitalbolaget Saminvest. Kick Capital investerar i startups från olika branscher och orter i hela sydöstra Sverige. Kick Capital investerar enbart i bolag som är antagna till någon av inkubatorsprogrammen vid Kalmar Science Park, Blekinge Business Incubator eller Företagsfabriken i Växjö.

Text och foto: Gustaf Rossi

Läs mer om Kick Capital >

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.