Från utmaning till förändring – Årets vinnare av Open Innovation Challenge


Under slutet av Digitala veckan samlades en imponerande skara på 28 studenter från flera olika utbildningar. Deras uppdrag var att tackla den pågående utmaningen med digitalt utanförskap. Det var en intensiv resa som sträckte sig över 24 timmar, där varje ögonblick var viktigt för att forma lösningar som skulle göra verklig skillnad för invånarna i Kalmar kommun.

Tävlingen kulminerade i en spännande pitch-session där varje team presenterade sina idéer inför en kunnig jury bestående av representanter från kommun, näringsliv och universitetet.

Interaktivt bildstödsmaterial

Efter noga övervägande utsågs Team 2 till årets vinnare vars kreativa lösning imponerade på juryn – ett interaktivt bildstödsmaterial för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Stort grattis till Ella Synnelius, Linnéa Nilsson, Josefine Johansson, David Thulin och Alice Lövholm!

10 000 kronor och fortsatt utveckling

Som en välförtjänt belöning tilldelades vinnarna ett pris på 10 000 kronor sponsrat av Drivhuset Kalmar. De kommer också att få möjligheten att besöka Bontouch och fördjupa sig i diskussioner kring deras idé. Dessutom har alla deltagande bidrag chansen att fortsätta utveckla sina idéer i samarbete med Kalmar Science Park.

Vi är otroligt stolta över alla deltagare, inte bara för deras tävlingsanda utan också för deras bidrag till att adressera ett så viktigt samhällsproblem. Detta är bara början på en resa av innovation och samarbete, och vi ser fram emot att se hur dessa idéer fortsätter att blomstra och göra positiv förändring.

Ett stort tack till alla som var inblandade och bidrog till att göra årets Open Innovation Challenge så framgångsrik och minnesvärd!

Open Innovation Challenge 2023 anordnades av Drivhuset, Kalmar kommun, Kalmar Science Park och Linnéuniversitetet.

 

Person som pratar i telefon
Varje minut är viktig. Foto: Magnus Höggren.
Student som skriver på whiteboard
Det var intensiva diskussioner i grupprummen. Foto: Magnus Höggren.
Glada studenter
Stort grattis till segern team 2 Foto: Magnus Höggren.
Sara Johansson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.