Fråga experten om USA och Latinamerika


Robin Gonzalez är en av experterna du kan träffa i vårt nystartade expertrum om internationalisering. Han har stor erfarenhet och har varit med och startat verksamheter i en imponerande räcka länder i Latinamerika, men även USA.

Robin driver Latin America Link Consulting, LALCON, som är ett konsultföretag som fokuserar på marknaderna i USA och Latinamerika. Affärsidén bygger på att förse svenska företag med kunskap om dessa marknader och ge dem verktyg vad det gäller affärskultur och affärsetikett inför en lyckad exportsatsning.

– Jag kan erbjuda ett viktigt stöd inför och under en etableringsfas på dessa exportmarknader och även hjälpa till inför val av bästa alternativ för en långsiktig utveckling på hela kontinenten, säger Robin Gonzalez.

Från USA till Chile

Exempel på länder som han har erfarenhet från och varit med och startat verksamhet i är USA, Mexiko, Brasilien, Guatemala, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Costa Rica, Panama, Chile, Venezuela, Colombia och Jamaica.

Förutom en bred och lång erfarenhet från internationell försäljning och marknadsföring av produkter och tjänster på en global marknad har Robin även ingående erfarenhet av förhandlingar med både privata och offentliga kunder i USA och i Latinamerika.

Kostnadsfri rådgivning

Expertrummen är kostnadsfria för alla företag anslutna till Kalmar Science Park, men även för dig som är nyförtagare eller har träffat oss i vår mottagning.

Aktuella Expertrum, öppettider och bokning >

Text och foto Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.