Fortsatt miljonregn över Kalmar Science Park


Vi har fått den roliga nyheten att projektet för regional inkubation, RINK, blir förlängt med ytterligare 3 år och 10,5 miljoner kronor! Det innebär att Kalmar Science Parks inkubator kan fortsätta att ta emot de fantastiska företag som växer och gror runt om i länet, ge dom bra affärsutveckling och stödja dom på vägen mot framgång.

Pengarna kommer från Regionförbundet och EU och syftet med projektet är att pröva och se vilket behov det finns av att ha en inkubator för affärsutveckling tillgänglig för företag i länet. Föregångsprojektet RINK visade på att det fanns ett betydande behov bland de kommuner som ingick i projektet att kunna nyttja en väl fungerande och kvalitetssäkrad inkubatorprocess för bolag med potential att växa.

– När vi lanserade möjligheten till en regional inkubator visste vi inte vad vi skulle vänta oss, säger Kalle Blohm, verksamhetsledare för Kalmar Science Parks inkubator. Glädjande nog har projektet visat att det finns fantastiska företag med både innovativ höjd och stora tillväxtmöjligheter där man minst anar det.

Sju av länets tolv kommuner
Samtliga kommuner som har medverkat i RINK har bolag som är, eller har varit, delaktiga i inkubatorn. Till fortsättningsprojektet, kallat RINK 2.0, har ytterligare två kommuner anslutit sig, Mönsterås och Torsås, vilket innebär att sju av tolv kommuner i Kalmar län under de kommande tre åren har möjlighet att skicka in bolag till inkubatorn. Följande kommuner ingår därmed i projektet: Borgholm, Emmaboda, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Torsås och Kalmar.

Med denna härliga nyhet önskar vi er alla en riktigt skön sommar!

/Team Kalmar Science Park

Har du frågor om RINK kontakta:
Kalle Blohm, verksamhetsledare Incubator
karl-erik.blohm@kalmarsciencepark.se
Tel. 070-394 60 94

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.