En blomstrande affärsidé


När Malin Brandén fick idén att erbjuda prenumerationer av hållbara snittblommor direkt hem i brevlådan kom det att handla om mycket mer än bara blomleveranser.  Under tre månader vässade hon sin affärsidé i Kalmar Science Parks Boost Chamber och utvecklade sedan sitt företag i inkubatorn.

– Jag älskar blommor! När jag utbildade mig till florist såg jag hur mycket energi man kan få genom att ha mycket blommor runt omkring sig. Samtidigt tycker jag att det är en bransch som behöver förnyas, säger Malin.

Flower mindfulness

Som prenumerant hos Malins företag, Blombruket, får du snittblommor levererade hem i en låda varannan vecka. Till varje komposition får du floristens recept med inspiration och tips på hur du kan arrangera blommorna och du upptäcker att pyssla med blommor ger mer än att bara köpa en färdig bukett.

– Att jobba med händerna, att vara kreativ och att få en stund av total närvaro, det är vad vi kallar för flower mindfulness, berättar Malin.

Hållbar konsumtion

Blombrukets vision är en hållbar snittblomskonsumtion. Genom att välja blomsorter som håller länge, korta ner tiden från odling till kund och skicka med skötselråd och näring kan kunderna njuta av sina blommor längre.

– Vi använder hållbara material och har minimalt svinn, berättar Malin. Kunderna får också förslag på hur blommorna kan arrangeras i olika steg. När de minst hållbara blommorna gjort sitt plockar man fram den andra delen av receptet, och arrangerar om blommorna i mindre vaser och kan njuta av dem längre.

Leveranserna av blommorna görs dessutom i smarta platta paket som gör att de kräver mindre utrymme vid transport och på så sätt minskas även utsläpp.

Boost Chamber vässade affärsidén

Möjligheten att först vässa sin affärsidé i intensivprogrammet Boost Chamber och sedan inkubatorn tycker hon har varit värdefull:

– Det var jättelärorikt. Inte minst att få bolla med andra entreprenörer i samma situation. Det gör att man inte känner sig så ensam. Kunskaperna vi fick kändes så rätt där jag befann mig. Jag sög åt mig som en svamp. Allt var så relevant.

Ansök och läs mer om Boost Chamber och hur du kan ta din affärsidé till nästa nivå >

En ny omgång startar 3 oktober 2023!

Jag vill veta mer!

Kontakta mig gärna för ett möte och berätta mer om hur jag kan göra verklighet av min idé.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.