Fint besök med en fin nyhet för Kalmar


I juni fick vi besök här på Varvsholmen av statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi som meddelade att eHälsomyndigheten med tillhörande 100 jobb flyttas till Kalmar.

Från Kalmar Science Park sida vill vi gratulera alla lokalt och regionalt inblandade som arbetat länge med den här etableringen.

-Vi har redan en satsning på digitalisering så för oss är det här beskedet oerhört glädjande, säger Louise Östlund som är vd på Kalmar Science Park. Det är en vitamininjektion för alla entreprenörer och företag som nosar på detta område.

Möjligheter till fler företag

Kalmar Science Parks roll är att stimulera samverkan mellan myndigheter, näringsliv och forskning och på så sätt skapa möjligheter till nya bolag, tjänster och produkter. Inom ehälso-området finns det många möjligheter för entreprenörer och företag. Något som även näringsminister Mikael Damberg lyft fram som ett viktigt strategiskt område i regeringens samverkansprogram som nyligen lanserades.

Stark kompetens inom digitalisering och hälsa

Bakom beslutet av placeringen i Kalmar finns en gedigen utredning och regeringens ambition att vara närvarande i hela landet med sina verksamheter. Att Kalmar blivit tilldelad just eHälsomyndigheten är ingen slump, enligt Ardalan Shekarabi, eftersom det redan finns ett kluster av kompetens inom både hälsa och digitalisering:

-Kalmar har en lång tradition av apoteks- och läkemedelsfrågor, ehälsoinstitutet finns i denna kommun, Apoteket AB har sitt kundcentrum här och det finns också ett antal attraktiva it-företag, sade han på presskonferensen som hölls i Kalmar Science Parks lokaler på Varvsholmen.

Text Camilla Dopson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.