Farmerrain och Blombruket tar steget vidare till Digital Business


Nu har vi glädjen att välkomna två nya inspirerande bolag till Digital business-klustret. Det är Farmerrain och Blombruket, som båda lämnar Kalmar Scince Parks Incubator för att fortsätta utveckla sina företag i Associate.

Två av våra Incubatorbolag Farmerrain och Blombruket lämnar Incubator och går vidare till Associate och Digital Business-klustret. Farmerrain grundades av lantbrukarna Jonas och Carola Carlsson. 2020 påbörjade de projektet med sitt egna framtagna material Biovinyl som lanserades 2 år senare. Resan som företagare har följt med många samarbeten.

– Allt är mycket lättare om man hittar personer man litar på, säger Jonas Carlsson.

Blombruket är ett bolag som satsar på att sälja blommor på internet i sin ehandel. De erbjuder även prenumerationer på blommor.

– Största utmaningen har varit att våga tro på mig själv. Det har också varit min största framgång, säger Malin Brandén, grundare på Blombruket.

Varmt välkomna tillbaka till Kalmar Science Park som Associates.

 

Om Farmerrain

Farmerrain är ett familjeägt företag med säte i Emmaboda, grundat av lantbrukarna Carola och Jonas Carlsson (bilden ovan) som tillverkat högspecialiserade regnkläder för yrkesverksamma sedan 1992. I Kalmar Science Parks Incubator får de affärsutveckling och stöd att internationalisera sitt företag . Idag återfinns kunder över hela världen och sju av tio försäljningar går utanför Sveriges gränser. Läs mer om Farmerrain och deras hållbarhetsresa >.

 

Om Blombruket

Vi på Blombruket drivs av en vision – att i grunden ändra vårt sätt att konsumera snittblommor. Idag är Blombrukets klimatpåverkan 46% av det konventionella alternativet, men visionen är större än så. Ju fler vi blir desto högre krav kan vi ställa, häng med på vår resa. Läs mer om Blombruket >.

Text och foto: Gustaf Rossi

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.