Exklusiv online-resebyrå öppnar i Sverige


Exklusiv online-resebyrå öppnar i Sverige

Inom kort lanseras en exklusiv resebyrå på nätet för den kräsne globetrottern som smidigt och enkelt vill jämföra och boka resor som håller hög klass. Elitresor.se ägs och utvecklas av Uirá Ramos. Nu välkomnar vi han och hans team till Kalmar Science Parks Incubator.

Affärsidén till Elitresor fick Uirá Ramos när han arbetade inom flygbranschen som sales executive för LATAM Airlines, Sydamerikas största flygbolag.

– Det var under en tid då onlineresebyråer just fått uppsving och jag insåg att det fanns ingen som var nischad inom det här segmentet, säger han.

Det är inte tekniskt möjligt att boka en Economy-biljett hos Elitresor, utan endast de bästa flygstolarna inom Premium economy, Business class och First class erbjuds.  Du kan även boka 4-5 stjärniga hotell och färdiga paketresor, där alltid ett femstjärnigt hotell ingår, där flygstolen är minst Business class och där aktiviteter, som exempelvis ett besök på en Michellin-stjärnig restaurang, ingår.

Lyxigare resa till bra pris

Det unika med tjänsten är att de tre högre flyg-segmenten presenteras i realtid för kunden på ett sätt där man enkelt kan jämföra dem.

– Poängen med det, är att det ibland faktiskt är billigare med de högre klasserna, säger Uirá Ramos. På så sätt kan man få högre kvalité på sin resa till ett bra pris.

Köpstark målgrupp

Den typiska kunden är köpstarka personer med en årsinkomst på 800 000 kr eller mer och som gärna bokar själva på nätet. Elitresor riktar sig till både privatpersoner och affärsresenärer.

– Affärsresenären kommer ofta från fåmansföretag med bra lönsamhet, berättar Uira Ramos. De är på tjänsteresor 50-150 dagar om året och åker gärna i Premium och Business class. De är inte styrda av resepolicier på samma sätt som stora verksamheter och bokar med kort och samlar poäng.

De privatpersoner som Elitresor riktar sig till är exempelvis den äldre generationen som är trötta på att leta sig genom djungeln på nätet. De vill lyxa till det ordentligt, med femstjärnigt resmål som Maldiverna och upplevelser fullt ut. Men det kan också vara unga personer som åker på lång-weekends med partner och vänner, som vill bo fint, shoppa bra och äta gott.

Hållbart resande

Tillsammans med Linnéuniversitet och studenten Stefi Primawati tar Elitresor även fram en plan för att se hur de som verksamhet kan arbeta med hållbarhetsfrågor.

– Det är en viktig utmaning för oss, säger Uirá Ramos. Vi vill förstå hur en online-resebyrå kan jobba med hållbarhetstänk, eftersom vi inte kan kontrollera vad kunden bokar. Men vi kan ställa högre krav på våra leverantörer och samarbetspartners. Jobba med kravmärkta hotell och restauranger och så vidare.

Välkommen till hela teamet!

På Kalmar Science Park hälsar vi Uirá Ramos varmt välkommen med sitt team som består av han själv som vd och ägare. Ida Wallin är travel designer och Felicia Haglund som sköter marknadsföring. Förutom Stefi Primawati som undersöker hållbarhetsfrågan samarbetar Elitresor med Mr.Orange Travel Technology. De är en av de största leverantörerna inom området som utför synkningen av bokningssystemet.

– I Incubator får jag kontaktnät och tillgång till affärsutvecklaren Harry Håkanson, säger Uira Ramos. Med Harry diskuterar jag verksamhetsstyrning och de utmaningar jag har, både kortsiktiga och långsiktiga. Jag fick även kontakten till reklambyrån Wilson Creative via Kalmar Science Park. Vi har haft ett fantastiskt samarbete som överträffat mina förväntningar.

Läs mer om vad det innebär att vara med i Incubator >

Text och bild Camilla Dopson

Kontakt
Uira Ramos , vd och ägare Elitresor
Tel 070-822 45 52

Kalle Blohm, verksamhetsledare Incubator
Tel 070-394 60 94

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.