Entreprenörerna bakom bakomfilmerna till Skumtimmen


Transistor Film är det driftiga filmproduktionsbolaget i Kalmar som producerat bakomfilmerna till långfilmen Skumtimmen. Vi är nyfikna på idén och uppdraget och frågar ut entreprenörerna Daniel Thörnblad och Tom Karlsson.  Deras bolag ingår i Kalmar Science Park Member och har tidigare genomgått inkubatorprocessen via Incubator.

Vad är det ni har gjort?

— Vi har spelat in och producerat den officiella bakomfilmen till långfilmen Skumtimmen som spelades in på Öland under förra hösten. Bakomfilmen är uppdelad i tio avsnitt som kommer att släppas på webben under sommaren och fram till premiären.

Hur fick ni idén till bakomfilmerna?

— Inspelningen av Skumtimmen på Öland har varit en snackis i branschen ett tag och inte minst här lokalt i Kalmartrakten. Vi tyckte det var ett bra tillfälle att visa att vi har den här typen av kompetens även här i Kalmar så därför tog vi kontakt med bolaget bakom produktionen.

Berätta något roligt som hände under inspelningarna?

— Det är alltid kul att se hur någon som Lena Endre eller Daniel Alfredsson jobbar och ta del av deras ”hantverk”.

Varför fick ni uppdraget?

— Vi kom med ett färdigt koncept till distributionsbolaget så det var nog rätt enkelt att se att det skulle funka och bli ett bra slutresultat.

När lanseras bakomfilmerna och var kan vi se dessa?

— Filmerna kommer släppas under sommaren och fram till premiären i höst. Huvudkanal är via Nordisk Films Facebook-sida och eventuellt även som extramaterial på DVD så småningom.

Vad jobbar ni med i sommar?

— I sommar spelar vi bland annat in reklamfilm och en pilot för en humorserie. Och så blir det väl lite semester också förhoppningsvis.

Redigering text och bild: Helena Erngård

Kontakta Transistor Film:
Daniel Thörnblad | VD
0708253942
0480431593
daniel@transistorfilm.se

Länk till Transistor Film hemsida

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.