E-handlare startar julinsamling till utsatta barn


Enligt SverigesBarn lever idag 250 000 svenska barn i fattiga förhållanden. För många familjer innebär julen ångest och oro, utan möjligheter till julbord och klappar under granen. E-handlarna bakom webbutiken litenleker.se har bestämt sig för att förbättra villkoren för dessa barn, genom att införa en ny kassafunktion.

Idag kan man i många fysiska butiker välja att avrunda sitt köpbelopp till närmsta tiotal, där butiken skänker de insamlade pengarna till ett i förväg bestämt ändamål. Konstigt nog har detta inte tagits efter inom e-handeln. E-handelsbutiken litenleker.se vill ändra på det och har därför utvecklat denna funktion till sin kassa.

—På så sätt ger vi våra kunder på litenleker.se möjligheten att avrunda uppåt vid ett köp i kassan. De skänkta pengarna går oavkortat till stiftelsen SverigesBarn, berättar Robert Norberg.

Genom samarbetet med SverigesBarn har litenleker.se hittat en väg att förmedla ut de pengar som de samlar in via webbutiken, så att de verkligen hamnar i rätt händer. Stiftelsen SverigesBarn har ett 90-konto och granskas av Svensk insamlingskontroll.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.