E-hälsojätten Cambio etablerar sig i Kalmar


Nu hälsar vi e-hälsobolaget Cambio varmt välkomna till Kalmar. I veckan invigde de sina nya lokaler, bara en trappa ned från Kalmar Science Park och eHealth Arena. Före detta statsminister Göran Persson klippte band och höll tal tillsammans med regiondirektör Ingeborg Eriksson och kommunalrådet Johan Persson.

Cambio, med sammanlagt 700 anställda, utvecklar heltäckande it-stöd för sjukvården och har tagit sina lösningar in i utländska vårdsystem i stor skala, något som få andra svenska e-hälsobolag mäktat med. När de nu vänder sig till Kalmar är det för att de ser länet som en föregångare inom svensk sjukvård.

– Ni presterar det bästa, på ett ödmjukt och kompetent sätt. Kalmarregionen är en förebild för andra och det är därför som Cambio har valt att etablera sig här, sa Göran Persson, före detta statsminister och numera styrelseordförande i Cambio.

En nationell hub för e-hälsa

Cambio samarbetar sedan tidigare med eHealth Arena, e-hälsosatsningen som Kalmar Science Park driver tillsammans med Region Kalmar län och Linnéuniversitetet. Till att börja med är det två anställda från Cambio som kommer att sitta i Kalmar Science Park-huset på Varvsholmen, men etableringen förväntas växa och betyder mycket för regionens ambition att bli en nationell hub för e-hälsa.

– Viktigt, fantastiskt och kul med denna etablering, tycker vi på Kalmar Science Park och eHealth Arena. Vi ser fram emot ännu mer samarbete!

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.