”Det går lätt att utveckla, men svårt att slå igenom” – MainSpec tar steget vidare


Ytterligare ett företag tar det stora klivet vidare och lämnar Incubator. Det är MainSpec Factory som drivs av Joakim Andreasson som har tagit sig igenom inkubatorprocessen och nu skall jobba vidare med sitt företag på egen hand.

MainSpec Factory har nu lämnat Kalmar Science Park Incubator. Företaget drivs av Joakim Andreasson som har jobbat med IT sedan tidigt 2000-tal. I december 2016 grundades MainSpec och under år 2018 påbörjades utvecklingen av tjänsten Docstell. Docstell är ett prenumerationsbaserat verktyg som underlättar projekthantering och är baserat i molnet. Funktioner i programmet är bland annat stöd för visualisering och samarbete mellan projektmedarbetare.

– Det är en mjukvara som säljs genom prenumeration i molnet, en kollaborativ tjänst som hanterar samarbete och visualisering. Jag hade funderat på hur man kan göra projekt mer effektiva, säger Joakim Andreasson.

Under senare delen av 2018 antogs företaget till förinkubatorn och 2019 antogs det till Kalmar Science Park Incubator.

– Det går lätt att utveckla, men svårt att slå igenom, säger Joakim Andreasson.

I början av 2021 kunde tjänsten Docstell lanseras och under fredagen var det dags för MainSpec att ta steget vidare och lämna Incubator.

Som många företagare har resan inte alltid varit helt lätt. Där tycker också Joakim Andreasson att Kalmar Science Park varit till stort stöd.

– Att driva ett företag är som att springa ett marathon, eller jag kanske till och med skulle säga att det är ett Ironman, det är verkligen inte enkelt, säger Joakim Andreasson.

Text: Gustaf Rossi

gustaf.rossi@kalmarsciencepark.se

0480-453429

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.