Det företagare vill och borde göra, innan de måste


Får vi presentera Tjänstekompaniet! En kompetenshubb, aha-generator och nudgare som består av sex drivna konsulter. Tillsammans vill de hjälpa andra företag hantera förändringar och möta framtiden med en prenumerationstjänst bestående av anpassade råd, kunskap och inspiration. Nu välkomnar vi dem i Kalmar Science Parks inkubator.

Pandemin blev starten

Gänget bakom Tjänstekompaniet består av Julia Bendelin, Nicklas Tigerryd, Gunnel Göransson, Mia Almroth, Mikael Henningsson och Susanne Vendel. Med kompetenser i allt från processledning, ledarskap, IT, marknadsföring och mycket mer, har de tillsammans 70 års erfarenhet av konsultbranschen och har jobbat såväl nationellt som internationellt. Drivkraften är upptäckarglädje, värme och kollektiv intelligens. Men det hela började egentligen med att pandemin slog till.

– Vi hade alla lite för mycket tid över och som företagare är det svårt att sitta still, då måste man hitta på nåt, berättar Nicklas Tigerryd. Vi var några som tillhörde ett affärsnätverk som började diskutera ifall vi kunde göra något tillsammans. Då kom den här idén. Sedan har vi byggt ut teamet utifrån kompetenser.

Utvecklingen springer ifrån

Gänget tror stenhårt på sin idé. De har identifierat en oro inför framtiden och ett behov bland företag att kunna hålla sig livskraftiga. För det krävs ofta kompetens som inte finns inhouse.

– Företag behöver löpande inspiration och kunskap för att hänga med så att utvecklingen inte springer ifrån dem, säger Gunnel Göransson. Utmaningarna har dessutom ökat i och med covid. De som lyckas nyorientera sig kommer att klara att utvecklas på ett hållbart sätt.

Ta tag i det man vill och borde

Tanken med Tjänstekompaniets prenumerations- och upptäckartjänst är att det ska bli enklare för företagaren att ta tag i det de vill och borde göra, innan de måste. Med tillgång till konsulter från hela Sverige kan de alltid hålla sitt företag och sin personal uppdaterad och i framkant inom flera områden.

På frågan vad det redan erfarna företagsgänget hoppas få ut av att vara med i Kalmar Science Park svarar Gunnel:

– Man är aldrig färdig, man kan alltid lära sig av andra experter och få nya glasögon. Vår affärsutvecklare Kenneth Lundin är både piska och morot. Det är skitnyttigt med ifrågasättande. Vi har fått tänka om, det är jättelärorikt och roligt.

Text Camilla Dopson

Intresserad att satsa på din egen affärsidé?
Läs mer om vårt Boost Chamber-program!

Jag vill veta mer!

Kontakta mig gärna och berätta mer om hur jag kan göra verklighet av min idé.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.