Deras tjänster är affärskritiska för företag


En snabb och säker hemsida ger nöjdare besökare som köper mer och är därför affärskritisk för alla företag. Northosts är företaget som gör att du kan sova lugnt. Nu antas de till Incubator för att utveckla sina innovativa, molnbaserade hostingtjänster.

– Vi vet att 70 procent av företagen tycker att säkerhet på nätet blir allt viktigare, men endast 40 procent uppdaterar sina WordPress-sida till senaste versionen, säger Daniel Auener, utvecklare och grundare av Northosts. Vi vet också att 40 procent av besökarna hoppar av efter tre sekunder om hemsidan inte laddas ned snabbt nog. Det kan innebära många förlorade kunder!

Klarar Black Friday
Northosts levererar innovativa molntjänstlösningar som ger en pålitlig och säker drift, men också snabba laddtider, oavsett från vilken del av världen du besöker hemsidan. Arkitekturen bygger på redundans, skalbarhet och flexibilitet så att sidan ska kunna klara plötsliga trafikökningar, som till exempel under Black Friday.

– Vi erbjuder helhetslösningar med en tydlig produktpaketering som är lätt att förstå och till ett transparent och fast pris. Våra rådgivare är också lätta att nå och man kan alltid prata med dom, berättar Sara J Karlsson, projektledare och medgrundare till Northosts.

Globala ambitioner
Förutom Sara och Daniel består Northosts av Veronica, Oliwer och Safwan. Och ambitionerna i teamet är höga. Visionen är ”Always running, always secure”. Om fyra år siktar de på en omsättning på 70 miljoner kronor, att finnas i fyra regioner och ha tio anställda.

Supertrygghet och nätverk
I Kalmar Science Parks Incubator får Northosts tillgång till affärscoachning, expertis, nätverk och kontakter i en kvalitetssäkrad start-up-miljö.

– Den tillgången kommer att vara avgörande när vi ska skala upp i andra länder och bygga ett team med mer personal. Vi är helt gröna på det! Det är en supertrygghet att kunna stämma av med någon, i stort som smått, och att ha Incubatorn i ryggen, säger Sara J Karlsson.

Läs mer om vad det innebär att vara med Incubator >

Text och foto Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
0480-453424

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.