Delad kunskap om e-handel blir dubbel


E-handel är en stark och växande näring i Kalmarregionen. Genom e-handelsklustret Kalmar Science Park e-commerce och ett regionalt projekt är visionen att ta en ledande position kring just e-handel i landet.

Tidigare  i våras gästades Kalmar av Bosse Lindell, en e-handelsprofil från Borås. Han berättade vad det är som gör Borås så framgångsrik inom e-handel.  I samband med det bokades en studieresa till Borås in. För delad kunskap om e-handel blir ju dubbel!

Den 13 juni tog Borås emot med ett välfyllt och intressant program. Det innehöll Borås kommuns visioner för samarbete med näringslivet, en presentation av Marketplace Borås och Näring 7 och också möta forskare från Högskolan. Under dagen gjordes två studiebesök:

  1. En guidning på Simonsland och Textile & Fashion Centre som byggs mitt i Borås centrum. Det är ett fastighetsutvecklingsprojekt som innebär en ny stadsdel där Högskola, stad och näringsliv möts och samverkar. Området på 60 0000 kvadratmeter förvandlas till en öppen arbetsplats, ett textilt kluster och mängder av mötesplatser.
  2. Därefter en guidning på Ellos, som förevisade hur logistiken för distribution av upp till 25 000 försändelser om dagen fungerar.

Tack Borås, vi hoppas på fortsatt samverkan.

Bild från vänster: Kjerstin Särén (Ellos), Thomas Davidsson (Näringslivschef Kalmar kommun Operations manager), Leif Johanson (Ellos Group), Louise Östlund (VD Kalmar Science Park) Bosse Lindell (Senior Adviser Distans och e-handel) Nanette Espinasse (Verksamhetschef Marketplace Borås), Roland Karlsson (projektledare e-handelsprojektet Kalmar Science Park), Hans Nylén (Näringslivsutvecklare Borås Stad). Med på resan var också Johanna Wihl, klusterledare Kalmar Science Park e-commerce.

Redigering text och bild: Helena Erngård

Läs mer:

www.marketplaceboras.se

www.simonsland.se

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.