De vill skapa en ny generation starka barn


Det började med några sagoböcker, men har vuxit till att bli en mission att stärka barn för livet med enkla och attraktiva produkter som ökar barns kunskap, självkänsla och sociala förmåga.

Nu kliver Emelie och Andréas Sjölander in i Kalmars Science Parks inkubator för att utveckla sitt förlag Boksmart och sajten Barnsmart.se

Stärka barn inifrån
Hittills har paret gett ut sex sagoböcker med inbyggd kunskap som är humoristiska och kortfattade. En sjunde bok släpps om bara ett par veckor. Tanken är att både barn och vuxna kan lära sig något under godnattsagan, som också blir till livslång kunskap. Hittills handlar böckerna om svensk historia men även ämnen som kan vara svåra att prata om, som integritet, tafsare och nättroll. Böckerna har redan blivit en succé och hemsidan Barnsmart.se har idag 60-talet produkter med bland annat böcker, posters, armband och samtalskort för att peppa och stärka barn inifrån.

Nå ut i flera länder
Målgruppen är främst kvinnor i åldern 28-44 år, men också mor- och farföräldrar, skolor, boklådor, slott och muséer, med flera. Ambitionerna är att inom fem år även nå ut med sin försäljning i flera länder.

– Vi har redan mycket goodwill, säger Emelie. Vi är ett omtyckt företag med många fans. Vi har sammanlagt 25 000 engagerade följare i våra sociala kanaler.

”En stor dos kärlek”
Det faktum att Emelie och Andreas är gifta, att de själva är småbarnsföräldrar och brinner för saken tror dom är en styrka i sitt företagande.

– Allt görs med en stor dos kärlek, säger Emelie. Låt oss vända och skapa en generation som verkligen får växa upp med mycket kärlek och höra positiva, kärleksfulla budskap.

Att bli antagna till Kalmar Science Parks Inkubator tycker båda är väldigt värdefullt:

– Vi har fått goda råd och pepp från många håll, men det är nu det börjar, säger Andreas. Det är nu när vi ska växa som vi behöver stöd och expertis eftersom vi kommer att möta större utmaningar.

Här kan du se produkterna och läsa historien bakom Boksmart med deras egna ord > 

Text Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
0480-453424

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.