Danny Dressler utsedd till framtidens innovatör


Vi gratulerar Kalmar Science Parks företag LifeSymb och Danny Dressler (till höger) som utsetts till Framtidens innovatör och får Skapas innovationspris på 15 000 kr.

– Det känns toppen att få den här uppskattningen, säger Danny Dressler, grundare av LifeSymb. Det betyder att vi gör rätt saker eftersom andra uppenbarligen tycker att vi har en cool produkt.

Personligt anpassad friskvård
LifeSymb utvecklar en teknologi som analyserar kroppens rörelser online och identifierar svagheter. Kunden får sedan förslag på individuell träning med video och live-feedback.

– Vårt nästa steg är att anpassa vår produkt till marknaden genom att hitta rätt prismodell och marknadsföra den. Då kommer de här prispengarna väl till pass, säger Danny Dressler.

Ungt företagande
Var fjärde nyregistrerat företag har startats av en ung person, under 30 år. För att uppmuntra fler unga att våga tro på sina idéer delas sedan 2011 utmärkelsen Framtidens innovatör ut av stiftelsen SKAPA.

– Det finns oerhört många engagerade innovatörer i Sverige, men medelåldern på dem som förverkligar sina idéer är ofta ganska hög. Genom utmärkelsen vill vi särskilt rikta oss till unga, säger Mats Olsson, ordförande i SKAPA.

Final med vinst på en halv miljon kronor
I november får LifeSymb åka till SKAPAs riksfinal i Stockholm och har då chansen att få del av en vinstpott på en halv miljon kronor. LifeSymb blev även finalister häromveckan i den nationella innovationstävlingen Shine och har dessutom valts ut inom Born Global att besöka SiliconValley med sin företagidé.

Text och foto: Camilla Dopson