Dags att ”besöka” Kanadensiska marknaden


Nu söker våra inkubatorbolag Cemvision och Knowing Company kontakt med den kanadensiska marknaden för att etablera sig internationellt, via det återkommande initiativet Scandinavian Startup Week.

Initiativet, som äger rum 27-30 september, arrangeras för fjärde året i rad av Kalmar Science Park i samarbete med BizMaker i Västernorrland, Företagsfabriken i Kronoberg och Movexum i Gävleborg. Under normala omständigheter hade bolagen rest till Kanada och tagit kontakter på plats, men på grund av pandemin sker mötena digitalt.

Nordamerika en naturlig brygga

Många startups har kapaciteten att expandera globalt direkt, istället för att börja på de nordiska marknaderna, vilket är den vanligaste strategin. Då är Nordamerika intressant av flera anledningar.

– Kanada är en naturlig brygga med sitt välkomnande affärsklimat och lägre etableringskostnader än i USA. Deras sätt att driva affärer liknar också mycket det skandinaviska, säger Kalle Blohm, verksamhetsledare på Kalmar Science Parks Incubator.

Partners med samma ambitioner

I programmet för den digitala mötesveckan ingår pitchar, föreläsningar, och mingelmöten med bland annat samarbetspartners, kollegor, investerare och kunder i Kanada.

– Vi hoppas på samarbeten med företag, organisationer eller myndigheter som delar samma ambitioner för klimatet, som vi gör, säger Marcus Olsson, vd på Cemvision, som med en ny typ av klimatneutral cement vill förändra affärsmodellen för cementindustrin.

Pitchträning på engelska

Alla deltagande startups har genomgått en urvalsprocess och har förberetts genom utbildning och särskild pitchträning på engelska. Förutom Cemvision deltar kalmarbolaget Knowing Company med Klas Ehnemark som utvecklar en chatbot för automatiserade, ”mänskliga” samtal mellan vårdgivare och patienter.

Öppet att vara med!

Om du är intresserad av att vara med och lyssna till aktiviteterna kan du se hela programmet och anmäla dig här >

Text Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
0480-453424

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.