”Ungdomar är på tok för bra för att vara arbetslösa”


Varmt välkomna hälsar vi Consultify som nu antas till Kalmar Science Parks Incubator. Deras affärsidé berör en minst sagt angelägen fråga.

Consultify är bemanningsföretaget som riktar sig till ungdomar ”som är på tok för bra för att vara arbetslösa” som de själva uttrycker det. Deras mission är att på ett ansvarsfullt sätt få ut så många ungdomar i arbete som möjligt i åldrarna 18-30 och de riktar sig särskilt till de som har svårt att komma ut på arbetsmarknaden.

– Det kan handla om unga som inte fullföljt sin utbildning, eller av andra skäl inte passar in i normen på arbetsmarknaden, men har talanger och en önskan att få jobba, berättar Martin Åhlund på Consultify.

Vill bli störst i Norden

Teamet bakom Consultify består av bröderna Rasmus, David och Freddy Kallmeby samt Martin Åhlund. Kontor finns både i Kalmar och Karlskrona, men ambitionen är inte att stanna där, utan att bli Nordens största bemanningsföretag för ungdomar.

– Det kanske låter kaxigt, men vi har ett tydligt mål och på sikt är vi övertygade om att det går, säger David Kallmeby. Vi växer redan och vår utmaning är att hinna springa fortare, få in rutiner och att knoppa av på rätt sätt.

Affärsutveckling i en häftig miljö

Tillsammans med affärsutvecklaren Kenneth Lundin får de hjälp och stöd att utveckla strategier, affärsmål och hålla rätt fokus. Affärsutvecklingsträffarna är grunden i inkubatorn, men att vara med i Incubator innehåller också andra moment som förbereder företag för framtida utmaningar.

– Kalmar Science Park-miljön är häftig, det prunkar och sprudlar överallt, säger Rasmus Kallmeby. Samtidigt är det seriöst. Vår affärsutvecklare Kenneth är en kanonmatchning. Vi kommer bra överens, det är raka puckar och ett snabbt tempo. De regelbundna inkubatormötena med olika experter är också sjukt värdefulla.

På Kalmar Science Park är vi stolta och glada över att kunna anta Consultify och önskar dem förstås lycka till under sin resa här hos oss.

Fotnot:
Consultify har varit med i Kalmar Science Parks förinkubator i drygt ett halvår. Redan i förinkubatorn får företagen ta del av affärsutveckling och expertstöd, men den ses som en slags prövotid för att avgöra om man vill fortsätta att satsa på företagandet. Om så är fallet får företaget göra en antagningspresentation inför slutligt beslut om antagning till Incubator.

Mer om vad det innebär att vara med i Incubator >

Text och foto Camilla Dopson

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.