Comenius om utmärkelsen


2013 års Kalmar Science Park Award tilldelades Comenius Svenska AB under Guldfesten i Kalmar, lördagen den 8 februari 2014. Grundarna Niklas Gunnebrant, Mikael Larsson och Henrik Gustafsson-Lind berättar om utmärkelsens betydelse och om framtidsplanerna.

Hur kändes det att få reda på att ni är vinnaren av 2013: års Kalmar Science Park Award?

— Vi blev mycket glada! Det är en stor ära att få ta emot detta pris.

 

Priset premierar ett företag som vågar satsa och är nytänkande. Vad bidrog till att ni blev juryns val?

— Vi är ett starkt expansivt företag med Kalmar som bas och växer så det knakar. Detta uppmärksammade också Dagens industri där vi för tredje året fanns med som Gasell-företag 2013. Under 2012/2013 inledde vi även vår globala expansion och har öppnat kontor i flera länder kontinenter inklusive USA och UK. Antalet anställda ökar kraftigt och under 2013 har vi anställt cirka tio personer och är nu cirka 50 anställda.

 

Ni är sjätte pristagaren. Ser ni några fördelar med ett pris som detta?

— Det är alltid roligt att uppmärksammas speciellt eftersom vi har så hårt fokus på att växa så att vi ibland glömmer bort att vi är en del av Kalmar och Kalmar Science Park.

 

Vad händer hos er i vår och framåt? 

— Under våren så kommer vi att vara huvudsponsor för den årliga ”Saba Global summit” där företag och organisationer, som representerar cirka 38 miljoner medarbetare och användare,  möts för att uppleva och diskutera ”Next Generation Talent Management cloud solution”. Vi fortsätter även vår globala expansion med fokus på EMEA – Europé, Middle East & Africa.

 

Något annat ni vill berätta?

— Eftersom vi gärna vill behålla och anställa fler konsulter i Kalmar, håller vi på att undersöka möjligheten att starta en flyglinje direkt till London. Vi har haft en mycket positiv dialog med Kalmar kommun och Kalmar Öland Airport. England och London är en starkt växande marknad som fler Kalmarföretag bör intressera sig för. Ett försiktigt företag som Handelsbanken har i det tysta öppnat 170 lokala bankkontor i England och öppnar ett nytt var nionde dag. Det säger lite om vad som håller på att hända på den marknaden!

 

Text och foto: Helena Erngård

Relaterad artikel, klicka här>>

 

Om Kalmar Science Park Award

 

06_KSP_140213_KSPAward_03

För att kunna vinna Kalmar Science Park Award måste du vara entreprenör eller företag inom Kalmar Science Park Incubator, Member Network eller e-Commerce.

Juryns motivering

Med stor skicklighet och erfarenhet lägger vår pristagare världen för sina fötter. Med ett innovativt och världsledande verktyg och hängivet entreprenörskap växer man stadigt både lokalt och globalt. Genom hårt och envist arbete har man föredömligt tagit sig till sin nuvarande position. Kalmar Science Park Award går i år till ett företag som känns igen från Gasell-listor och är ett av Sveriges snabbast växande företag inom sin genre.

Bild från vänster: Henrik Gustafsson Lund, Mikael Larsson, Niklas Gunnebrant.

Kontakta Comenius:

Mikael Larsson
0480 – 42 22 75
mikael.larsson@comenius.se

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.