CemVision vinner Kalmar Science Park Award


Årets Kalmar Science Park Award går till en högst angelägen verksamhet som med ett outtröttligt engagemang och lång erfarenhet inom området sätter jordens resurser i centrum.

CemVisions banbrytande innovationer minimerar klimatpåverkan från världens mest använda byggmaterial, cement, som står för åtta procent av koldioxidutsläppen i atmosfären. Deras nya klimatsmarta byggmaterial är baserad på restprodukter från industrin och möjliggör en hållbar, global utveckling – samtidigt som kalkstenen får vara orörd i våra marker.

Företaget grundades av Claes Kollberg, Marcus Olsson (bilden) och Paul Sandberg och har sitt säte i Nybro.

Backas upp av Bill Gates

CemVision har fått affärsutveckling i Kalmar Science Parks inkubator och gjort en raketresa de senaste åren. Bland annat har de utsetts till ett av världens impact-bolag av stiftelsen Norrsken och backas även upp av Bill Gates klimatorganisation Breakthrough Energy.

Fjortonde gången

Det är fjortonde gången sedan 2008 som Kalmar Science Park Award delas ut till ett bolag eller särskild entreprenör som har tagit, ett för verksamheten, stort kliv framåt. Något som kan innebära många olika saker, inte bara höga försäljningssiffror. Priset delades ut under Kalmar kommuns näringslivsgala, Guldfesten, som ägde rum i Kalmarsalen den 5 maj.

Stort Grattis CemVision, säger vi på Kalmar Science Park. Ni är en enorm inspiration och vi är så stolta att ha er med i parken!

Incubate and Celebrate med Cemvision den 29 maj

Är du nyfiken på att lyssna till hela CemVisions resa är du varmt välkommen till oss på Kalmar Science Park måndagen den 29:e maj klockan 14 då vi firar deras exit från inkubator.

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.