Boksmart – en framgångssaga


Boksmart är ytterligare en framgångssaga i vårt inkubatorprogram! Och ännu ett företag som tar steget vidare mot nya utmaningar. Efter tiden i inkubatorn är det nu dags för Boksmart att ta nästa steg i sin resa. Det firades med den första digitala “incubate & celebrate”.

Emelie och Andreas Sjölander ville skapa en ny generation starka barn genom barnböcker som lockar till lärande, både för vuxna och barn. Efter tre år hos Kalmar Science Park har de kommit en bra bit på vägen.

Läs mer om Incubator

En buffé av möjligheter

– Målet var att utvecklas och skaffa kött på benen. Lärdomarna har varit många och med Kalmar Science Park har vi fått hjälp med kravställning, riktning och utbildning i allt från resultatrapporter till sociala medier, säger medgrundaren Emelie.

Under tiden hos Kalmar Science Park har de toppat boklistor och utvecklat verksamheten till mycket mer än enbart bokförsäljning. Med en webbshop, läsklubb och stärkande skolmaterial har de spridit sina viktiga och peppande budskap runt om i landet.

Nu siktar de även internationellt. Snart påbörjas lansering av böckerna i Norge. Det följs senare upp av lansering även i Finland.

“Vi hade aldrig fått samma stöd någon annanstans”

– Om det inte hade varit för att vi bott i Kalmar hade vi aldrig fått samma stöd och support. Vi hade inte nått dit där vi är idag. I med- och motgångar har personalen på Kalmar Science Park hjälpt oss genom många tuffa beslut, säger Emelie.

– Det är lätt att springa i onödan, men med rätt krav och målsättningar har vi hela tiden fortsatt i rätt riktning, fortsätter Andreas.

Läs mer om produkterna och historien bakom Boksmart

Vill du veta mer om hur du också kan utveckla ditt företag hos oss?

Fyll i formuläret för att boka ett förutsättningslöst, kostnadsfritt möte för att se hur du kan komma vidare med att utveckla ditt företag.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.