Återfallsentreprenör satsar på hållbar design


Nu välkomnar vi Toril Lindqvist och Hanne Deverén till Kalmar Science Parks inkubator med sin nya satsning Pellianni – en kollektion hållbara kvalitetsleksaker med stilsäker form och unik design.

Om något känns bekant så beror det på att Hanne Deverén redan idag driver två kalmarbaserade och framgångsrika företag inom leksaksbranschen – Brigbys och Nallebudet. Det senare har även det sin historia i Kalmar Science Parks inkubator. Och nu blir det alltså ytterligare en satsning, där hållbar design står i fokus.

– Jag är nog något av en återfallsentreprenör, ler Hanne. Varumärket Pellianni har egentligen redan funnits ett par år. Det började med att vi lät svenska designers få göra egna kollektioner under taggen ”by Pellianni”.

Barntest

Idag är det designern och delägaren Toril Lindqvist som står för formgivning och produktutveckling i Pellianni.

– Som föräldrar vill vi ha bra leksaker som inte skadar våra barn. Jag utgår ofta från min tvååring Valle när jag designar, säger Toril. Han är min testkanin och inspirerar till nya produkter.

Miljövänliga material

Pelliannis kundsegment är ”high-end lifestyle” och produkterna, som tillverkas av fsc-märkt trä och andra hållbara material, kommer att ligga något högre i prisklass, men inte vara jättedyra.

Med sin affärsmodell vill Pellianni skapa långvariga relationer med sina kunder och växa rejält. Leksakerna kommer att säljas internationellt via noga utvalda distributörer i olika länder, bland annat Spanien, Tyskland och Danmark. Redan i dag finns de att köpa här i Sverige, bland annat på NK, Åhléns, Hemtex och R.O.O.M.

Här kan du läsa mer och se Pelliannis fina leksaker >

Varmt välkomna till Incubator hälsar vi Hanne och Toril med Pellianni!

Text och foto Camilla Dopson

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13