”Allt som inte utvecklas, avvecklas” – Edtech går vidare från Incubator


Edtech Studios var nästa företag att lämna Incubator. Bolaget startade 2018 och påbörjade året därpå sin resa i Kalmar Science Parks Incubator. Under veckan  avslutade företaget sin resa i Incubator där Maxe Axelsson, VD presenterade företaget.

EdTech är ett företag som utvecklar lösningar för eLearning, möjligheter för att hantera utbildningar genom etjänster. Idag har de kunder både lokalt och internationellt, över hela världen. Både Avid och Yamaha är exempel på stora kunder som samarbetar med EdTech. Maxe Axelsson är VD på EdTech och berättade om sin resa som företagare. Redan som 19 år gammal startade han en musikstudio och började arbeta med ljud. Under åren har en del 2018 startade han också EdTech efter att ha jobbat med musik under många årtionden.

– Allt som inte utvecklas, avvecklas. Vi ska in i nya processer, vi ska testa nya lösningar, vi ska göra fel. Vi ska upptäcka nya saker, säger Maxe Axelsson.

Som för många företag blev år 2020 en stor nedgång för EdTech. Men 2021 har varit ett bättre år. Lärdomar från resan är att det inte alltid är lätt att utveckla och driva ett företag.

– Att bygga bolag är inte spikrakt, säger Maxe Axelsson.

Några av fördelarna med företagandet är att kunna sköta sin egen tid.

– Jag känner att jag har frihet i mitt liv. Det är genom min passion jag har kunnat göra häftiga grejer.

Text och foto: Gustaf Rossi

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.