Alertix vinner innovationspriset i Kalmar län


Vi är så stolta över vårt inkubatorbolag Alertix Veterinary Diagnostics som tilldelas årets SKAPA-pris i Kalmar län. Vd Bengt Åstrand och forskningschefen Staffan Eriksson tog emot priset av landshövding Thomas Carlzon vid en lunch på residenset.

– Det är oerhört spännande att få leda ett så forskningsintensivt företag som Alertix. Och verkligen fantastiskt att vinna innovationspriset med tanke på att Sverige år efter år rankas som en av världens främsta innovationsnationer, säger Bengt Åstrand.

Chans att bli svensk mästare i innovationer
Förutom ett pengapris deltar Alertix i det nationella SKAPA-priset i november då den svenska mästaren i innovationer utses.

– Jag är mycket stolt över att denna uppfinning kommer från Kalmar län, sa landshövding Thomas Carlzon vid ceremonin på residenset. Djur ligger mig nära om hjärtat, särskilt djur som far illa. Därför tycker jag det är fantastiskt om det här snabbtestet kan förhindra ett sällskapsdjurs lidande.

Om Alertix
Alertix Veterinary Diagnostics AB grundades 2017 av Bengt Åstrand, Staffan Eriksson och Anne-Charlotte Aronsson, för utveckling och marknadsföring av test för tidig upptäckt och övervakning av cancersjukdomar hos sällskapsdjur som hundar, katter och hästar. Alertix patentsökta metod innebär att mängden tymidinkinas-1 bestäms – en biomarkör för celltillväxt förknippad med cancersjukdomar.

Om SKAPA
SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut det första priset 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Kontakt
Bengt Åstrand, vd
Tel 070-670 76 42

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.