Accumbo tar e-vården till nya höjder


Under sin tid i inkubatorn har Accumbo ökat sitt användarantal och introducerat en nytänkande behandlingsmetod inom vården. Nu tar de steget vidare ut i världen och fortsätter framgången. Tre års lyckat utbyte firades med en digital “Incubate and Celebrate”.

När Martin Carlsson kläckte idén till en laboratorieapp lämnade han sin chefsposition på Länssjukhuset i Kalmar. Efter att den första satsningen lett till ett likviderat bolag kom han i kontakt med Kalmar Science Park och utvecklade Accumbo. Med fokus på att behandla högt blodtryck hemifrån har appen idag 14 000 användare som har valt behandling på distans.

Läs mer om Incubator

Utvecklade egen blodtrycksmanschett

Tiden hos Kalmar Science Park gjorde det möjligt för Accumbo att ta fram sin egen blodtrycksmanschett som används som ett grundverktyg i deras e-vård. I appen hittar patienterna dessutom instruerande videoklipp som visar hur man tar sitt eget blodtryck och mäter sitt midjemått korrekt.

– Två miljoner svenskar får idag behandling för högt blodtryck och många av dem blir ganska dåligt behandlade. Med hjälp av vår behandling vill vi undvika strokes och andra negativa utgångar, berättar Martin Carlsson.

I takt med att användarantalet vuxit, så har även antalet anställda i bolaget gjort detsamma. Med lärdomarna från inkubatorn med sig i ryggen är Accumbos sikte nu inställt på att fortsätta utveckla sin app – och lansera den runtom i världen.

– Man kan inte riktigt förutse allt som kommer att ske. Man ska inte tänka för mycket, det är egentligen bättre att bara kasta sig ut. Nu vill vi gå från start-up till scale-up. Vi kommer bli fler anställda och satsar på vår internationalisering, avslutar Martin.

Vill du veta mer om hur du också kan utveckla ditt företag hos oss?

Fyll i formuläret för att boka ett förutsättningslöst, kostnadsfritt möte för att se hur du kan komma vidare med att utveckla ditt företag.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.