Accumbo bland de 100 mest innovativa e-hälsobolagen i världen


Återigen får vi anledning av fira vårt inkubatorbolag Accumbo som nu finns med på årets Global Digital Health-lista som ett av de 100 mest lovande företagen i världen inom e-hälsa!

Global Digital Health 100 uppmärksammar och lyfter fram e-hälsoföretag i hela världen som har den största potentialen att förändra hur hälso-och sjukvård bedrivs. Så här motiverar de och beskriver Accumbos tjänst Blodtrycksdoktorn:

”Accumbo empower patients by allowing them to continuously monitor their own blood pressure using digital aids and artificial intelligence, AI, while providing continuous follow-up and quick action in case of deviations”.

  • Vad betyder det för Accumbo att vara med på listan?

– Jag trodde det var en bluff först, men det visade sig vara väldigt fint, säger en glad men överraskad Martin Carlsson, grundare och verksamhetschef på Accumbo.

Bakom utmärkelsen står nämligen The Journal of mHealth, en internationell, vetenskaplig tidskrift som tar upp den senaste utvecklingen inom e-hälsa och sjukvård.

– Vi är så klart oerhört glada och tacksamma över att få denna internationella uppmärksamhet och att bli utsedda till en av de 100 mest innovativa företagen inom det här området betyder mycket.

På bilden delar av Accumbos team: Ulrika Lönnbom Svensson, Martin Carlsson, Annika Hovmark och Emma Axelsson.

Text och foto Camilla Dopson

 

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.