300 000 kr till Aponomy från Borgholm


Grattis och hurra för Aponomy AB från Borgholm, som ingår i Kalmar Science Parks förinkubator! De får 300 000 kr från Vinnova för att utveckla sin digitala tjänst, The Bourne, som hjälper företag att skapa långsiktig och hållbar tillväxt.

– Det är ett stort värde att någon säger att de tror på ens affärsidé, säger Klas Ehnemark, grundare av Aponomy. Pengarna gör att vi kan lägga mer tid på att utveckla tjänsten. Till att börja med ska vi göra en prototyp.

Förutom Klas Ehnemark utgörs Aponomy av Igor Isaksson och Karl-Erik Lundgren.

Personliga mål blir globala mål

The Bourne hjälper företag att förena anställdas drivkrafter och företagets visioner med FN:s globala hållbarhetsmål. Den innehåller bland annat ett analysverktyg, spelverktyg, förslag på samarbeten och hur man kan arbeta vidare, både internt och externt. Den första versionen av The Bourne beräknas finnas på marknaden i slutet på nästa år.

– Med The Bourne kan du få dina medarbetare att växa och brinna för ditt varumärke, säger Klas Ehnemark. Du kan attrahera ny talang och ge dina kunder ny anledning att köpa dina produkter och tjänster, för att de vill rädda världen – precis som du.

40 miljoner kronor

Sammanlagt får 133 bolag i Sverige dela på närmare 40 miljoner kronor från Vinnova. Företagen får upp till 300 000 kronor var i bidrag. Stödet ges till nyskapande, hållbara lösningar som kan nå marknaden och bidra till Sveriges utveckling och konkurrenskraft. Stödet ges till unga företag som befinner sig i en tidig fas i sin utveckling och där annan finansiering kan vara svår att få.

-Det är fantastiskt roligt att Aponomy och appen The Bourne passerat Vinnovas nästintill omöjliga nålsöga, det i sig är en bragd, säger Kalle Blohm, verksamhetsledare för Kalmar Science Parks Incubator. Det är också ett tydligt tecken på att idén om att kombinera hållbarhetsarbete med  spännande spelteori ligger helt rätt i tiden.

Från Kalmar län får även Pure Treatment International AB och Svensk skogsdata AB pengar från Vinnova. Pure Treatment har utvecklat en balanseringsmetod som sparar bränsle, däckslitage och slitage för tunga fordon. Svensk skogsdata arbetar med en ursprungsmärkning av stockar vid avverkningstillfället för att göra dem spårbara genom förädlingsprocessen.

Kontakt
Klas Ehnemark , grundare Aponomy
Tel 070-595 15 00

Kalle Blohm, verksamhetsledare Incubator
Tel 070-394 60 94

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.