Fyra miljoner investeras i Alertix


Nu investerar Almi Invest och ett flertal affärsänglar sammanlagt fyra miljoner kronor i Alertix Veterinary Diagnostics.  Företaget utvecklar ett snabbtest för tidig upptäckt av cancersjukdomar hos hund, katt och häst och är ett av Kalmar Science Parks Inkubatorföretag.

Efter många års forskning och utveckling är vi tack vare investeringen nu på väg mot vår första produkt på marknaden, säger Bengt Åstrand, vd på Alertix.

Investeringen ska gå till att lansera en teststicka för hund på marknaden.

– Cancer är ungefär lika vanligt förekommande hos sällskapsdjur som hos människor och drabbar cirka en tredjedel, säger Bengt Åstrand. En tidigt upptäckt kan rädda liv och minska onödigt lidande.

Ledande forskning bakom

Teamet bakom Alertix har omfattande erfarenhet inom diagnostikbranschen och är ledande inom forskning internationellt området. Deras patentsökta metod innebär att mängden tymidinkinas-1 bestäms hos djuret – en biomarkör för celltillväxt förknippad med cancersjukdomar.

– Bolagets metod fyller ett påtagligt medicinskt behov, säger Tarja zudem Berge, Fund Manager på Almi Invest. Betalningsförmågan för diagnostiska tester för sällskapsdjurbland djurägare är stor. Dagens marknad uppskattas uppgå globalt till cirka 25 miljarder kronor.

Alertix räknar med en marknadsintroduktion under 2020-2021 för hund, därefter katt och häst. den svenska marknaden planerar Alertix att sälja testet, i form av en provsticka, till veterinärer som erbjuder hundägaren testet som en del av konsultationen. Kostnaden kan hundägaren delvis få ersättning för genom sin hundförsäkring.

Många momentum

Alertix blev även nyligen utsedda till en av årets nationella finalister till innovationspriset SKAPA som avgörs i november. Vi på Kalmar Science Park är oerhört stolta över att få stötta och följa Alertix utveckling. Vilka momentum!

/ Team Kalmar Science Park

 

Kontakt
Bengt Åstrand, vd, Alertix Veterinary Diagnostics
tel 070-6707642
bengt.astrand@alertixvet.com

 

 

 

 

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.