Vi söker en Digiperson!


Sista ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut!

Brinner du för det digitala? Vi söker dig som förstår företagande i grunden och ser det som en spännande utmaning att hjälpa företag att utveckla sina affärer digitalt. Du har ett stort intresse för och följer trender inom ny teknik, med inriktning på digitalisering, internet och e- handel. Du inspireras av att träffa lokala entreprenörer och imponeras av deras driv och har själv ett starkt sådant. Att följa den digitala utvecklingen är som att käka frukost för dig – du har alltid koll på det senaste. Du är vad vi helt enkelt kallar för en alldeles äkta Digiperson!

Om tjänsten

Du blir projektledare i vår Digital Business-satsning. Det innebär att vara bollplank och en första kontakt gentemot bolag och organisationer som har idéer och planer på att utveckla sina affärer digitalt. Du kommer även att genomföra och vidareutveckla innehållet i de aktiviteter och tjänster som hjälper företagen i våra nätverk att växa. Du bygger långsiktigt upp ett kluster och kunskapscenter med internationell potential.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Vara spindeln i nätet och utveckla arbetssätt och metoder anpassade för företag och företagsnätverken inom Digital Business.
 • Genomföra och leda workshops och gruppaktiviteter inom området Digital Business, till exempel i form av seminarier och mötesplatser.
 • Utveckla klustret så att det passar företag i olika utvecklingsfaser inom Digital Business.
 • Agera som rådgivare, bollplank och guide för företag i Kalmar län och klustret samt bedriva uppsökande arbete till företag som är med i klustret.
 • Ingå i teamet för de etablerade bolagen i Kalmar Science Park.
 • Hantera administration rörande projektet och leda processer, inköp och upphandlingar kopplat till detta.

Tjänsten är en heltidstjänst i ett projekt och anställningstiden är 2 år med möjlighet till förlängning och eventuell tillsvidareanställning. Du blir stationerad i Kalmar och verkar i första hand i länet och i närregionen. Resor ingår i jobbet med bil, flyg och tåg när det behövs. De flesta möten kommer hållas digitalt framöver av hållbarhetsskäl.

Kvalifikationer

Du har

 • ett stort intresse för och följer trender inom ny teknik/digitalisering, internet, e- handel och digitala affärer.
 • kunskap om e-handelsbranschen.
 •  ”hands on”-erfarenheter av hur ny teknik och digital utveckling kan bidra till att utveckla och förädla företag.
 • förståelse för företagande, en stark vilja och drivet som krävs för att kunna bidra till företagstillväxt.
 • erfarenheter av att bygga, utveckla och förädla företag genom digitalisering.
 • koll på digitala marknadsföringskanaler och vilka digitala trender som väntar runt hörnet.
 • gärna ett stort nätverk och branschkontakter till företag, konsulter och andra såväl regionalt som nationellt och internationellt.
 • lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska.
 • B- körkort.

Du är en social person som tar eget ansvar, är serviceinriktad, flexibel och samtidigt målfokuserad, strukturerad och besitter en god prioriteringsförmåga. Du ska kunna representera, i första hand klustret, men också Kalmar Science Park. Du är bekväm med att hålla presentationer. Det är meriterande om du har internationella erfarenheter av affärer och företagande, likaså om du har arbetat med EU-ansökningar, genomförande av EU-projekt och upphandlingar av anbud.

Om arbetsgivaren

Kalmar Science Park är en mötesplats med ett stort hjärta för entreprenörer. Med känsla för teamwork och en vilja att utmana hjälper vi företag att få momentum och växa. Vår vision är att göra lokala idéer till hållbara globala affärer. Digital Business är vårt kluster för företag med stor kunskap och höga ambitioner inom digital utveckling.

Läs mer om Digital Business >
Läs mer om satsningen Digibusiness 2.0 >

Sista ansökningsdatum för denna tjänst har gått ut!
Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.