Horseonline.se tar in nya delägare för att växa


Två kända e-handelsprofiler, Ola Fors och Jörgen Bödmar, förvärvar 25 procent av aktierna i Horseonline AB som är ett av Kalmar Science Parks inkubatorbolag.

Horseonline AB grundades av bröderna David och Hampus Erndin 2015 och de fick ganska snart sällskap av Timmy Norin, en god vän med rötterna inom IT och projektledning. Bolaget inriktar sig på e-handel med fokus på försäljning av produkter och tjänster till engagerade ryttare i Sverige och framöver även utomlands. I sortimentet finns produkter från välrenommerade varumärken som bland annat Freejump, Kep och Equality Line.

Snabba leveranser för upptagna ryttare

Som entreprenörer har både David och Hampus under många år haft en nära relation med ridsporten och växt upp tillsammans med hästar och allt vad det innebär. Deras erfarenheter och förståelse för en ryttares vardag väger tungt för att nå framgång i satsningen framåt.

– Ridsport är mycket tidskrävande, det är kvällar och helger som gäller för de allra flesta och vi upplever att det sällan finns tid att fara runt och handla i butiker. Här kan vi erbjuda ett alternativ genom en effektiv e-handel, snabba leveranser och hög kundservice, säger David Erndin, VD i bolaget.

Imponerade delägare

– Från vår sida ser vi entreprenörer med skärpa och vilja att göra något riktigt bra säger Ola Fors, e-handelsveteran. Både jag och Jörgen Bödmar, grundare av Nordic Nest, tidigare Designonline.se har imponerats av det som har åstadkommits hittills.

– Med vår erfarenhet av att bygga lönsam e-handel ser vi framför oss en spännande utmaning att tillsammans med ledningen, från styrelseplats, göra något riktigt bra, säger Jörgen Bödmar.

Om Horseonline

Horseonline.se slog upp portarna i september 2015 med ambitionen att ge ryttare i Sverige och vidare ut i världen möjlighet att ta del av den absolut bästa utrustningen, oavsett var man befinner sig. Strategin var redan från början att jobba med e-handel där ridsporten har stora utvecklingsmöjligheter. 2019 har varit ett bra år och prognosen pekar på en omsättning runt 6 miljoner.

Vi på Kalmar Science Park får bara gratulera till de mycket kompetenta nya delägarna och önskar alla stort lycka till. Vilket momentum för alla inblandade!

/Team Kalmar Science Park

Camilla Dopson

Kommunikationsansvarig
010 - 357 06 13

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.