Vi söker en Digiperson

Brinner du för det digitala och är du extra nyfiken på digitala företagssatsningar? Vi söker dig som förstår företagande i grunden och inspireras av att träffa lokala entreprenörer. Som imponeras av deras driv och har själv ett starkt sådant. Du kan det digitala utan och innan. Att följa den digitala omvärlds- och branschutvecklingen är som att käka frukost för dig – du har koll på det senaste och ser det som en spännande utmaning att utveckla vårt kluster inom Digital Business. Du är vad vi helt enkelt kallar för en alldeles äkta Digiperson!

Bakgrund
I Kalmarregionen finns det en stark tradition och ett stort kluster av företag inom e-handel och andra digitala affärsområden. E-hälsomyndigheten har nyligen etablerat sig här och på Linnéuniversitet pågår det en särskild satsning inom Digital Business. Vi applåderar denna utveckling och uppdaterar därför det tidigare e-handelsklustret vid Kalmar Science Park. Vi tar ett större grepp och kallar det för Digital Business. Digital Business är ett kluster för företag med stor kunskap och höga ambitioner inom just digital utveckling.

Som vår Digiperson kommer du att leda, genomföra och vidareutveckla innehållet i de aktiviteter och tjänster som hjälper klusterbolagen att fortsätta växa. Du kommer också vara ett bollplank för idéer och en första informatör gentemot bolag och organisationer som söker en digital skjuts. Du blir ett expertstöd som har koll på vilka digitala trender som väntar runt hörnet och du bygger långsiktigt upp ett kluster och kunskapscenter med internationell potential. Du är med och bidrar till en förnyelse av hela näringslivet, en ökad konkurrenskraft bland företagen, en starkare region inom Digital Business och e-handel samt inte minst att skapa ett kunskapscenter inom området!

Vad krävs för att bli vår Digiperson?

– Du har ett stort intresse och kunskap inom ny teknik/digitalisering, internet och digitala affärer samt kunskap i hur man kan utveckla företag genom ny teknik och nya modeller.

– Du har en stark vilja och drivet som krävs för att kunna bidra till företagstillväxt.

– Du har ett brinnande intresse i att följa utveckling inom digitaliseringstrender som berör företagande. Du är en trendkännare och trendtolkare inom området Digital Business.

– Du har förståelse för affärsmässigheten i företag och ”hands on”-erfarenheter av digital kunskap. Du har också kunskap om hur företag utvecklas och förändras.

– Du bör ha erfarenheter av att driva och bygga företag som innefattat eller gett sig in på det digitala. Du har arbetat med företag som förädlats genom digitalisering.

– Du har kunskap i hur ny teknik och digital utveckling kan bidra till företagsutveckling.

– Du har, eller bygger upp, ett nätverk/branschkontakter till företag, konsulter och andra såväl regionalt som nationellt och internationellt.

– Du är en social person som tar eget ansvar och är serviceinriktad. Du ska kunna representera i första hand klustret, men också Kalmar Science Park. Du är bekväm med att hålla presentationer.

– Meriterande om du har internationella erfarenheter av affärer och företagande likaså om du har arbetat med ansökningar till och genomförande av EU-projekt.

Din roll och exempel på arbetsuppgifter som vår Digiperson

– Genomföra aktiviteter inom området Digital Business/e-Commerce t ex i form av seminarier och mötesplatser.

– Genomföra möten med företag inom området Digital Business/e-Commerce och tillhandahålla mötesplatser för dessa.

– Vara spindeln i nätet och den drivande kraften i klusterarbetet inom Digital Business/e-Commerce.

– Utveckla arbetssätt och metoder anpassade för företag inom Digital Business/e-Commerce.

– Leda workshops och gruppaktiviteter inom klustret.

– Utveckla klustret till att anpassas för företag i olika utvecklingsfaser inom Digital Business.

– Agera bollplank och guide för företag (i Kalmar län och klustret) samt bedriva uppsökande arbete till klusterföretag.

– Ingå i teamet för de etablerade bolagen i Kalmar Science Park (”Associates”).

– Medverka i planerandet, framtagandet och genomförandet av vår årliga Digitala affärer-dag.

– Hantera projekt och leda processer.

Omfattning och övrig information
Tjänsten är en heltidstjänst som ingår i projektet DigiBusiness och anställningstiden är 3 år. Lön enligt överenskommelse, kollektivavtal finns med Pacta. Körkort krävs och du har tillgång till egen bil. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Resor ingår i jobbet med bil, flyg och tåg. Du blir stationerad i Kalmar och verkar i första hand i länet och i närregionen.Tillträde snarast, dock senast månadsskiftet november/december 2017.

Frågor om tjänsten kontakta
Louise Östlund, vd,  tel 070-555 54 18
Mats Olsson, verksamhetsledare, tel 070-521 16 94

Ansökan
Sista dag för ansökan är 2 oktober 2017. Ansökan görs i formuläret nedan, där du även laddar upp ditt CV och ett PERSONLIGT BREV sammanslagna i en fil.

Välkommen med din ansökan!

   

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.