Livsviktiga Samtal: IoT – en ljus framtid med många möjligheter

Välkommen till eHealth Arenas seminarieserie Livsviktiga Samtal och det elfte seminariet i serien, som sker i samarbete med Linnéuniversitetet. 

Vad är internet of things (IoT), hur kan denna typ av teknik användas inom e-hälsosektorn och vad erbjuder tekniken för nya användningsområden som ännu inte är utforskade?

Fredrik Ahlgren, lektor vid Linnéuniversitetet, kommer att presentera en översikt inom området internet of things, IoT. Vad är det som kännetecknar tekniken, hur påverkar den vår vardag idag och vilka möjligheter finns? 

Vi är redan idag vana vid att ha så kallade smarta och uppkopplade enheter runt om oss i vår vardag. Teknik som ofta kan ge mer huvudvärk än vad den botar, för vem har inte tröttnat på ännu en app, gateway eller ihop-koppling med svajiga WiFi-nätverk? Det sker en mycket snabb utveckling inom området och redan i nuläget är saker möjliga med hjälp av ny teknik som bara för några år sedan inte fanns tillgänglig, teknik som till exempel sensorer som är billiga och har flera år i batteritid och sensorer som använder nya IoT-nätverk med lång räckvidd. Detta kopplat med nya innovationer inom maskininlärning och artificiell intelligens kan tillsammans skapa möjligheter som kittlar fantasin! 

Välkommen till en inspirationsföreläsning som kommer börja brett med fokus på tekniken och landa i vad dagens teknik har för möjligheter inom sektorn. 

Datum: 15 september 2021
Tid: 15.00-16.30
Plats: digitalt möte, länk kommer att skickas till samtliga anmälda

Registreringen till seminariet är nu stängd. Har du några frågor, vänligen kontakta Maria Eifrém, maria.eifrem@ehealtharena.se. Länken till mötet skickades ut via e-post till samtliga registrerade kl. 16.00 den 14 september ("LÄNK – Livsviktiga Samtal: IoT – en ljus framtid med många möjligheter"). Har du registrerat dig till seminariet men inte fått länken skickad till dig? Vänligen kontrollera din e-post och spam/skräpkorg alt. kontakta maria.eifrem@ehealtharena.se

Håll koll på när det händer

Prenumerera på våra utskick för att alltid hålla dig uppdaterad och inte missa någon av våra aktiviteter.